Kézilabda

2022.06.03. 08:17

A kállósemjéniek apróbb célokért küzdöttek

Tisztában voltak vele, hogy nagy fába vágták a fejszéjüket.

BB

Pál Izabella teljesítményére nem lehetett panasz

Fotó: KM-archív

A Kállósemjén női gárdája újoncként vágott neki az NB II.-es bajnokságnak. A megyei bajnokságban szereplő csapatukat egyben tartották és melléjük igazoltak három NB II.-es múlttal rendelkező játékost, a szakmai munka irányítását pedig Sarca Darius Alex vette át. Célként pedig szerényen a biztos bennmaradást tűzték ki. Ősszel aztán hamar szembejött a valóság, a játékosok saját bőrükön tapasztalták meg, hogy divatos kifejezéssel élve, ez az osztály más kávéház. A félév során mindössze a Hajdúböszörmény elleni döntetlennel egy pontot gyűjtöttek. Fordulás után újra jöttek a vereségek, majd márciusban megtört a jég és a Miskolc ellen megszerezték idénybeli első és egyetlen győzelmüket. Az utolsó Lóci DSE elleni mérkőzésükön is közel voltak a sikerhez, de a végjátékban jobban koncentrált a vendég ózdi diákegyüttes. Így végül az utolsó helyen fejezték be a pontvadászatot. 

– A nyáron nem sikerült megfelelően megerősíteni a keretünket, így az egyesület vezetése is tisztában volt vele, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket. A lányok viszont nagyon sokat dolgoztak, a folyamatos fejlődéssel próbáltuk kompenzálni a hiányosságainkat – kezdte értékelését Sarca Darius Alex. 

Van potenciál a csapatban 

– Apróbb célokat tűztünk ki a csapat elé, hogy a folyamatos vereségek ellenére mindig legyen motiváció a csapat előtt. Megpróbáltunk mindig egy bizonyos gólszám alatt maradni, vagy hogy jól működjön a hatos falunk, és a technikai hibák számát csökkenteni. Köszönettel tartozom a lányoknak, mert maximálisan partnerek voltak ebben. Van potenciál a csapatban, de türelem kell ahhoz, hogy mindenki a megfelelő szintre feljöjjön – zárta Sarca Darius Alex. 

Jelen állás szerint a csapat utolsó helye ellenére a következő szezonban is az NB II.-es mezőny tagja lesz. A felkészülést azonban már mással kezdik meg, mert Sarca Darius Alex a Vitka SE szakmai munkáját irányítja a jövőben. 

Semjéni számok

Végeredmény 12. 22 1 1 20 502-792 3

Hazai pályán 11 1 1 9 264-375 1

Vendégként 11 – – 11 238-417 0

Házi góllövőlista. 74 gólos: Baraksó Eszter. 69 gólos: Sigér Petra. 68 gólos: Pál Izabella. 66 gólos: Páll Evelin. 61 gólos: Gergely Petra. 48 gólos: Gáspár Dóra. 23 gólos: Sóvári Vanda, Ferenci Dorina. 19 gólos: Papp Enikő. 15 gólos: Fecsó-Zsuga Ágnes, Kósa Zsófia. 8 gólos: Kósa Andrea. 5 gólos: Szentesi Boglárka. 3 gólos: Sitku Eszter. 2 gólos: Mészáros Eszter. 1 gólos: Karácsony Kitti, Reszegi Edina, Lőrincz Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában