Kisvárda Master Good

2022.08.21. 19:52

A Kisvárda véghez vitte azt, ami az AC Milannak sem sikerült

A Kisvárda Master Good a labdarúgó NB I., 4. fordulójában tizenegyesekkel tarkított mérkőzésen 3–1-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként.

Bohdan Melnik (jobbra) két góllal járult hozzá a kisvárdai sikerhez

Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Igazán bánhatta mindkét csapat, hogy nem előnnyel vonult öltözőbe az első félidő végén. A ZTE és a Kisvárda úgy játszott, ahogy azt két veretlen, élmezőnybe vágyó együttestől elvárja a szurkoló.

A szabolcsiak már a második percben vezetést szerezhettek volna, ám gyönyörű akció végén, Driton Camaj lekészítése után Rafal Makowski jó helyzetből gyengén lőtt, Demjén Patrik fogta a próbálkozását. Négy perccel később még közelebb jártak a gólhoz, a 24 éves kapus ekkor a gólvonalról ütötte el Jasir Asani fejesét. A várdaiaknak nem lehetett szokatlan, hogy parádézó kapussal találják magukat szemben, az előző fordulóban a Puskás Akadémia köszönhetett nagyon sokat Tóth Balázsnak.

Negyed óra telt el a meccsből, amikor a hálóőrtől a videobíró vette át a főszerepet. Előbb Asani lövése Kálnoki-Kis Dávid alkarját érte, a VAR-szobában vétlennek találták a zalai játékost, így elmaradt a tizenegyes – pedig láttunk már ilyenért büntetőt... A másik oldalon már élesebb volt a „videózós” sporik szeme, Anton Kravcsenko kezezése után Tajti Mátyás varrta be a tizit. A vendégeknek nem kellett sokáig bosszankodniuk, szinte azonnal büntetőhöz jutottak ők is, amit Camaj értékesített (1–1).

Míg a tizenegyesekig nem volt igazán veszélyes a ZTE, addig a gyors gólváltás után többet kísérletezett, sőt, Huszti András mellel majdnem gólt is szerzett, ám csak a kapufát találta el. Tudhattuk, hogy a kék-fehér gárda képes remek játékra, elvégre néhány hete a ZTE Arénában az olasz bajnok AC Milant is legyőzte 3–2-re.

Fordulás után tempót váltott a Kisvárda, újra irányította a játékot, aminek hamarosan meg is lett az eredménye, ugyanis Bohdan Melnik találatával vezetést szerzett. Az NB I. ezüstérmese a folytatásban rendkívül rutinosan futballozott: ha labdája volt, nem siettette a támadásokat, védekezésben attól sem riadtak vissza játékosai, ha sárga lap árán kellett megakadályozni egy-egy kontrát. A ZTE pontatlanul játszott és egyre türelmetlenebbé vált, hátul pedig egy újabb hibával tizenegyest ajándékozott ellenfelének, amit Melnik (ha nem is elsőre) kihasznált, ezzel lezárta az összecsapást. 1–3

A Kisvárda a jelenlegi bajnokságban 4 mérkőzése, összességében már 10 bajnoki meccs óta veretlen. 

Labdarúgás: NB I., 4. forduló
Zalaegerszegi TE–Kisvárda Master Good 1–3 (1–1)
ZTE Aréna, 2062 néző, v.: Bogár (Tóth II., Georgiou).
ZTE: Demjén – Huszti (Klausz, 79.), Kálnoki-Kis, Szafronov – Meshack, Bedi, Tajti, Szankovics, Májer (Manzinga, 66.) – Szalay (Ikoba, 66.), Németh (Lesjak, 66.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Peteleu, 71.) – Melnik (Bíró, 90+3.), Karabeljov – Asani (Vida, 79.), Makowski, Camaj (Navrátil, 71.) – Mesanovic (Ilievszki, 79.). Vezetőedző: Török László.
Gól: Tajti (27. –11-esből), illetve Camaj (30. – 11-esből), Melnik (57., 88.).
Percek, események
27. perc: a 16-oson belül Kravcsenko lábáról a kezére pattant a labda, a tizenegyest Tajti a léc alá lőtte, 1–0.
30. perc: a bal oldalt betörő Leonit hátulról buktatta Szankovics a 16-oson belül, a büntetőt Camaj a kapu jobb oldalába bombázta, 1–1.
57. perc: Asanitól Melnik elé pattant a labda, aki 12 méterről kilőtte a bal alsót, 1–2.
88. perc: Szafronov kézzel ütötte el a 16-oson belül fejelni igyekvő Ilievszki elől a labdát, a büntetővel Melnik a kapu jobb oldalát vette célba, lapos lövését védte Demjén, a kipattanót viszont Melnik bebombázta, 1–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában