Szpari

2022.08.28. 19:28

Döntetlen a sényői katlanban

Vezetett a Szpari, ám a vendég ajkaiak egyenlíteni tudtak.

Novák Csanád kilőtte a hosszú sarkot

Fotó: Dodó Ferenc

 Négy vereség és egy győzelem az egyik oldalon, három siker és két vereség a másikon. Ílyen mutatókkal várták a felek vasárnap délután a sényői pályán a második vonalbeli focibajnokság hatodik körét. A pályaválasztó Spartacus második győzelmére készült, a vendég Ajka pedig nyilván pontos hazautazásban bizakodott. Az egykoron a nyíregyházi kispadot is koptató Kis Károly dirigálta dunántúliak tucatnyi cserejátékossal érkeztek a találkozóra. Amelyet a nyíregyháziak kezdtek támadóbban aminek jó negyedóra végén meg is volt az eredménye, mert Gengeliczi Gergő átadása után Novák Csanád lefordult az őrzőjéről, a jobbösszekötő helyéről tizenkét méterről a hosszú sarokba bombázott.

 

A vezetés természetesen megnyugtatta a piros-kékeket, a fehérben játszó ajkaiak pedig kicsit rákapcsoltak ám ennek nem volt eredménye. A szezon talán utolsó ivószüneteinek egyike után nagy a lehetőséget kaptak a vendégek, hiszen Szokol Zsolt pontatlan visszagurítására lecsapott Gaál Bálint, egyedül vezethette a labdát Nagy Sándor kapusra, ám a balösszekötő helyén tizenkét méterről a hosszú sarok mellé lőtt. Alig később a hazaiak növelhették volna az előnyét, ám kimaradt a lehetőség. Mindkét együttes gólra törően játszott, félóra elteltével egy vendégakció végén Szalai Márkó jobb oldali beadása a kivetődő Nagyról Gaál elé pattant a labda, aki tiz méterről a felső levet találat el. Aztán újabb ajkai helyzet végén Gaál lövését szögletre mentette Nagy. A rutinosabb drukkerek már elindultak a büfé felé, amikor egyenlített a vendégcsapat. Akciójuk az aktívabb jobb oldalukon indult és Kovács Nikolasz beadása után Gaál negyedik próbálkozása sikerrel végződött, hiszen hat méteres fejesénél már tehetetlen volt Nagy.

Szünetben két helyen is változtattak a hazaiaknál, a második félidő első helyzetét Novák lövés jelentette, amit védett Horváth Dániel. Aztán Novák fejjel próbálkozott, ekkor is sikertelenül. Alig később Adamcsek Máté lövését blokkolták szögletre a védők. Támadásban maradt a Szpari ám nem rezdült a vendégek hálója. Ráadásul az ajkaiak is elégedetlenek voltak az eredménnyel, szerencsére nem sikerült újabb gólt szerezniük. Sajnos a mieinknek sem, így maradt a döntetlen, mindkét csapat számára ebben a bajnokságban először.

Labdarúgás: NB II., 6. forduló

Nyíregyháza Spartacus-Ajka 1–1 (1-1)
Sényő, 600 néző, v.: Rúsz (Punyi, Sinkoviczl).
Spartacus: Nagy  – Szokol (Farkas, 71.), Baki, Papucsek, Gengeliczki (Sigér , a szünetben), Jánvári – Csősz (Deutsch, a szünetben), Márkus – Pataki (Gresó, 71.), Adamcsek (Kovács, 80.), Novák Cs. Vezetőedző: Huszák Géza
FC Ajka: Horváth – Kovács N, Tar, Jagodics,  Szűcs – Kenderes, Tóth G., Sejben (Görgényi, 63.), Csizmadia – Gaál (Molnár, 82.),  Doncsecz (Berzsenyi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly
Gól: Novák (16.) ill. Gaál (44.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában