Szpari

2022.08.18. 14:16

„Ők biztosan még nagyobb erőbedobással játszanak ellenünk”

A Nyíregyháza Spartacus szép győzelem után már vasárnap pályára lép.

Gresó Mátyás is remekül játszott a Soroksár ellen

Fotó: Pusztai Sándor

Szerdán végre megjött az áttörés, a Nyíregyháza Spartacus remek játékkal, 4–2-re legyőzte a Soroksárt. A győzelem több szempontból is különleges, kezdve azzal, hogy a vendégek az első három forduló után veretlenek voltak. A Szpari ilyen csapat ellen ért el négy gólt úgy, hogy korábban egyszer sem talált be a bajnokságban. Nem mellesleg régi-új vezetőedző, Huszák Géza irányította a társaságot.

A piros-kékek a találkozó értékelése, valamint regeneráló edzés után pénteken és szombaton már a tiszakécskei vendégjátékra készülnek. A soron következő ellenfél tele van rutinos játékosokkal, Végső Előd, Gyurján Bence és Zamostny Balázs személyében exszparistákat is foglalkoztat, ismerős lehet az ugyancsak megyénkbeli, egykori kisvárdai támadó, Horváth Zoltán, valamint a jelentős NB I.-es tapasztalattal bíró Balajti Ádám, Balázs Benjámin és Antal Botond.

A kécskeiek az első fordulóban megverték a Mosonmagyaróvárt (1–0), utána kikaptak a Kozármislenytől (3–1), a DVTK-tól (1–2), szerdán 1–1-et játszottak a Csákvár vendégeként.

– Több olyan játékosuk van, akik nyíregyházi múlttal, kötődéssel rendelkeznek, ők biztosan még nagyobb erőbedobással játszanak ellenünk – beszélt várakozásairól Huszák Géza. – Ami minket illet: egy ilyen győzelem után természetesen mindenki azt szeretné, hogy a továbbiakban is így szerepeljünk, de ebben a bajnokságban hétről hétre kiszámíthatatlan eredmények születnek. Meg kell próbálnunk stabilnak maradni, hiszen akkor leszünk igazán jók, ha a stabilitást hosszútávon produkáljuk.

Nem véletlen a nyíregyháziak öröme – szerdán az első győzelmét aratta a csapat
Fotós: Trifonov Éva

Labdarúgás: NB II.
5. forduló, vasárnap. Tiszakécske–Nyíregyháza Spartacus, Tiszakécske, 17.30. További mérkőzések: Gyirmót–Mosonmagyaróvár, Soroksár–ETO FC Győr, Szentlőrinc–Békéscsaba, MTK Budapest–Budafok, Kazincbarcika–Kozármisleny, Ajka–Csákvár, Siófok–Haladás, Szeged–Dorog, Pécs–DVTK (hétfőn).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában