Megyei I.

2022.09.15. 12:57

Kemecsén vizitál a listavezető

Gólokban gazdag találkozót ígér a Namény csengeri vendégjátéka.

A fekete mezes Tarpa a Balkányt fogadja, míg a kék nadrágos Újfehértó a Kemecse vendége lesz

Fotó: Pusztai Sándor

Hétvégén csonka fordulót rendeznek a Nyír-Wetland megyei első osztályú bajnokságban. A Mátészalka szombaton az UTE-t fogadja Magyar Kupa-mérkőzésen a legjobb 32-bejutásért. Kiss Tamás együttese ezért a Nyírmeggyes elleni találkozóját november 26-ra halasztotta. Így a 6. fordulóban hét párosításban feszülnek egymásnak a felek, szombaton hat, míg vasárnap egy mérkőzést rendeznek. 

A legnagyobb érdeklődésre az Újfehértó kemecsei vendégjátéka tarthat számot, ahol két eddig makulátlan mérlegű gárda méri össze tudását. Két rossz formában lévő csapat találkozik Nagyecseden, a hazaiak a Nagyhalász elleni döntetlenjük mellett, a Kállósemjén ellen szereztek három pontot, míg a vendég Ibrány két döntetlenre volt eddig képes. 

A Kállósemjén szereplésére nem lehet eddig panasz, az újonc gárda három győzelme mellett, a Nyíregyháza II. elleni bravúr döntetlenjével az élmezőny tagja. Szombati vendéglátójuk nem lehet büszke eddigi produkciójára, Erdei Zoltán játékos-edző alakulata a hátsó régióban tanyázik. Három vereség után a Nagyecsed ellen törte meg rossz sorozatát a Balkány, amelyre ezúttal emberes feladat vár. Mirgai mester tanítványai a fiatal és lendületes Tarpa vendégei lesznek, akik szeretnék javítani az újonc elleni meglepő vereségüket.

Első győzelmére tör a Halász

A Csenger eddig kétszer játszott hazai pályán ebben a szezonban és bizony nem kímélte aktuális ellenfelét, a Nyírbélteknek négyet, míg a Balkánynak ötöt vágott. Ezúttal az a Vásárosnamény lesz az ellenfelük amelyik másodmagával a legtöbb gólt kapta eddig. Az előjelek gólokban gazdag találkozót ígérnek hazai győzelemmel. Nagy csatát ígér az örökösföldi találkozó, a Nyíregyháza II. a nyitányon elszenvedett vereséget követően mindössze egy pontot engedélyezett ellenfeleinek, míg a vendég Mándok még veretlen. A Nagyhalász harmadmagával továbbra is nyeretlen, Nagy Lajos csapata a Nyírbéltek ellen törné meg rossz sorozatát.

BB

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 6. forduló, edzői várakozások (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Kemecse (1.)-Újfehértó (2.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Aktuális helyezéstől függetlenül az Újfehértó ellen mindig kiélezett mérkőzéseket játszottunk, ezúttal is erre számítok.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt heti játékunk mellé egy sokkal jobb helyzetkihasználás kell, mert különben bajba kerülhetünk. A Kemecse remekül kezdte a szezont, így kíváncsian várom mire leszünk képesek ellenük.

Nagyecsed (12.)-Ibrány (14.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Sajnos az elmúlt hétvégén ismét vereséget szenvedtünk, továbbá két játékosunkat sérülés miatt elveszítettünk. Nem akarok azonban siránkozni, összekapjuk magunkat és megpróbáljuk itthon tartani a három pontot.

Kató István, az Ibrány edzője: – Sok összetevője van annak, hogy a rajtunk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Azon dolgozunk, hogy a folytatás jobb és eredményesebb legyen.

Nyírbátor (11.)-Kállósemjén (5.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Egy olyan csapat látogat hozzánk, melynek több játékosa magasabb szinten is futballozott már. Ettől függetlenül hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése.

Gáll László, a Kállósemjén elnöke: – Egy jó csapat otthonába látogatunk, aki minden meg fog tenni, hogy kiszolgálja közönségét. Nekünk ugyanabban a felfogásban és szellemben kell pályára lépnünk, mint vasárnap a Tarpa ellen. Ha így lesz, akkor képesek leszünk pontot, vagy pontokat szerezni Nyírbátorban. 

Tarpa (7.)-Balkány (10.)

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Minden héten elvégezzük a stábbal a megfelelő munkát, sajnos nem mindig azt kapjuk amit szeretnénk. Hazai pályán igazi férfiak, oroszlánok vagyunk, idegenben viszont kislányok vagy kiscicák, na ezen változtatni fogunk. Egy biztos, a tarpai oroszlánbarlangból nehéz lesz pontokat elvinni!

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Tarpa az a hely, ahol nehéz bármelyik csapatnak pontot szereznie. Profi körülmények között dolgoznak, heti hét edzésen csak a labdarúgásra kell koncentrálnia a fiataloknak. Amatőr szinten szinten nem tudunk versenybe szállni velük, de mindent megteszünk azért, hogy szoros mérkőzést játszunk velük.

Nyíregyháza II. (3.)-Mándok (4.)

Tudja Dávid, a Nyíregyháza II. edzője: – Két fiatal csapat fog a hétvégén  találkozni, ezért egy jó iramú mérkőzésre számítok. Terveink szerint újabb játékosaink térhetnek vissza hosszú sérülés után.  Hazai pályán szeretnénk domináns, eredményes játékot bemutatni.

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A Nyíregyháza szerintem a bajnoki címért fog küzdeni ez nem vitás. A kezdeti nehézségek után ontják a gólokat és rendeződnek a sorok úgy látszik. Ezek azok a meccsek amikor úgy gondolom nincs szükség plusz motivációra, a megfelelő alázattal és motiváltsággal megyünk és bízunk a pontszerzésben.

Csenger (6.)-Vásárosnamény (13.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk folytatni hazai jó sorozatunka. Bár a Namény szereplése kiszámíthatatlan, komolyan kell vennünk a mérkőzést, ha itthon akarjuk tartani a három pontot.

Unchiás Rémusz, a Vásárosnamény edzője: – Újabb nehéz mérkőzés vár ránk a megfiatalított Csenger ellen. Veszélyes támadóikat megpróbáljuk semlegesíteni és legalább egy pontot elhozni.

Vasárnap

Nagyhalász (16.)-Nyírbéltek (8.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Bár túl sok okom nincs rá, mégis úgy gondolom, mint minden meccs előtt, menni fog a dolog. Talán a héten a csapattal együtt felvett dihidrogén-monoxid kúra túladagolása az oka, nem tudom...

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Nem lesz egyszerű feladatunk Nagyhalászban. A hazaiaknak minden pont fontos, de mi is megteszünk mindent az eredményes szereplés érdekében.

A Mátészalka-Nyírmeggyes találkozót november 26-án rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában