Nyíregyháza

2022.10.13. 20:00

Tripláztak a mix röplabdázók

A Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak sikere a Sportszakos Hallgatók Találkozóján.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézete szervezésében rendezték meg a 68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját, amit 1952 óta három év kivételével minden évben lebonyolítanak. A találkozón a nyolc, sportszakos hallgatók képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény közül egy kivétellel valamennyi képzőhely közel 400 hallgatója, hat sportágban, atlétikában, úszásban, női kézilabdázásban, férfi kosárlabdázásban, mix röplabdázásban és kispályás labdarúgásban mérte össze tudását. A kétnapos versenyen a Nyíregyházi Egyetemet 28 sportszakos hallgató és 6 kísérő oktató képviselte.

Atlétikában egy első és két második helyezést értek el. Tóth Balázs aranyérmes lett diszkoszvetésben, megelőzve a szintén nyíregyházi Szikszai Róbertet. Távolugrásban Fejes Botond a második helyen zárt. A legeredményesebb férfi versenyzőnek Tóth Balázst titulálták.

A csapat vezetője Urbinné dr. Borbély Szilvia volt.

Mix röplabdában harmadszor is meg tudta védeni bajnoki címét a Nyíregyházi Egyetemet képviselő csapat, melynek tagjai: Hubicska Patrik, Imre Tibor, Kertész Tünde, Molnár Vivien, Németh Patrik, Popovics Bettina, Tóth Csaba, Tóth Kinga. A torna legeredményesebb férfi játékosa Imre Tibor, a csapat vezetője Molnár Anita.

Úszásban egyaránt harmadik lett Cserés Miklós (50 m hát) és Ónodi Gyula (50 m pillangó).

Az úszócsapat további tagjai: Pinczés Dorottya, Csiki Lilian, Pazonyi György, Nagy Panna, Garai Balázs, Hamvai Regina, csapatvezetők: Vajda Tamás, dr. Moravecz Marianna

A labdarúgók hetedik lettek, a csapat összetétele: Chriszt Péter, Domokos Mátyás, Nagy László, Németh Tamás, Parádi Botond, Selymes Teofil, Szegedi Bence, Tóth Erik, csapatvezető: Veress Gyula. Az egyetemi küldöttség csapatkapitánya dr. Vajda Ildikó volt.

A Sportszakos Hallgatók Találkozójának utoljára 2016-ban volt házigazdája a Nyíregyházi Egyetem. A következő évi összejövetelre Budapesten kerül sor a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint az ELTE közös szervezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában