Futsal, NB I.

2022.11.25. 20:13

Az első félidő döntött Veszprémben

Hiába játszott jól a második húsz percben a Nyíregyháza, már az első játékrészben eldöntötte a meccset a Veszprém.

Az A'Studio futsalosainak nem sok babér termett a listavezető Veszprém otthonában

Fotó: Gazdag Mihály

A hétfői kecskeméti vereséget követően nem pihenhetett túl sokat az A’Studio Nyíregyháza, hisz pénteken már Veszprémben lépett pályára a Futsal NB I. tizenkettedik fordulójában. A listavezető baranyaiak az alapszakasz első körének nyitányán már ízelítőt adtak az élvonal színvonaláról, augusztus közepén 5-1-re verték a szabolcsiakat a Continental Arénában. Azóta sem hibáztak túl sokat, a DEAC elleni döntetlenjük mellett, mindössze a Kecskeméttől szenvedtek vereséget, legutóbb pedig a nagy rivális Berettyóújfalut fektették két vállra.

Az első percekben inkább a vendég Nyíregyháza akarata érvényesült, mindkét csapat szorosan védekezett, így egy-egy komolyabb lövést leszámítva egyik fél sem kockáztatott. A félidő derekához közelítve Gerencsér bődületes bombájánál Szabolcsi már verve volt, ám a kapufa kisegítette az A'Studiót. A tizenkettedik percben egy nagyon szép háromszögelés után Kiss góljával szerezte meg a vezetést az éllovas, melyet követően teljesen leblokkolt a pályán lévő nyírségi ötös, így néhány másodperccel később Everton Felipe lőtte ki a hosszút, ezzel 2-0-ra alakítva az állást. Három és fél perccel a játékrész vége előtt Molnár szabadrúgását védte hatalmas bravúrral Szabolcsi, hogy aztán alig fél perc múltán ismét bemutasson egy hatalmas spárgát. Ekkorra már teljesen átvette az irányítást a hazai csapat, amely nem sokkal később Ábrahám révén meglőtte a harmadik gólját is. Az utolsó minutumhoz közelítve pedig egy támadásban vétett hiba után Everton Felipe duplázott, melyet követően már 4-0 köszönt vissza az eredményjelzőről. 

Jobban kezdte a második felvonást a Nyíregyháza, bő két perc alatt négy komolyabbnak mondható lehetőséget kialakítva. Ahogyan az várható volt a vendég alakulat a tetemes hátránya ellenére sem adta fel, ezt bizonyítva az ötödik nagy helyzet Varga előtt adódott, lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. Persze a Veszprém sem lassított, Fellembek ugyancsak a kapufát találta telibe. Lovas Norbert csapata mindent megtett a szépítésért, az utolsó percekben még a kapust is lehozta, ám újabb gól már nem született, így megérdemelt győzelmet aratott a Veszprém Futsal.     

Veszprém Futsal-A’Studio Nyíregyháza 4-0 (4-0)
Veszprém, Március 15 sportcsarnok, v.: Tóth-Tolnay, (Sipos, Muhari).
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Bencsik, Kiss. Csere: Soós (kapus), Molnár, Everton Felipe, Bognár, Gavrilovic, Fellembek, Bartha, Gerencsér. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
A’Studio Nyíregyháza: Szabolcsi – Varga, Krajnyák, Lakatos L., Gyügyei. Csere: Petró (kapus), Gyulai, Kovács B., Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Kiss (12.), Everton Felipe (12., 19.), Ábrahám (18.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában