Vármegyei foci

2023.01.09. 15:32

A Nagyhalász visszalépett az első osztálytól

A futballcsapat nem tudja vállalni a folytatást a vármegyei első osztályban.

Egy ideig nem rendeznek Nagyhalász–Ibrány derbiket

Fotó: Sipeki Péter

A tervek szerint február közepén rajtol a Nyír-Wetland vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja, de már most biztossá vált, hogy kevesebb együttessel folytatódik az idény. A néhány éve még bajnoki címért küzdő Nagyhalász gazdasági okok miatt kénytelen visszalépni.

– A megemelkedett energiaárak meghatározták önkormányzatunk működését, ezért ebben a nehéz gazdasági helyzetben nekünk is felelős döntéseket kellett hozni, így a futballhoz is hozzá kellett nyúlnunk – mondta el megkeresésünkre Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere. – A vármegye egyes felnőttcsapatunk versenyeztetését kellett megszüntetnünk, mert annak a fenntartása a legköltségesebb, de a továbbiakban az ificsapat versenyeztetése, az utánpótlás-nevelés folytatódik a sportegyesület működtetésében. Több megtakarítást hozó intézkedést hoztunk, többek között azért, hogy a kormányablakunk tovább működjön, legyen közvilágítás és legyen elegendő hőmérséklet az intézményeinkben. Ebben a nem mindennapi helyzetben fontos szempont, hogy ne a lakosaink érezzék ezeknek az intézkedéseknek a terheit. Mindenképp az a cél, hogy orvosoljuk ezt az állapotot a jövőben, de muszáj volt csökkenteni a költségeket.

– Mint mondtam, a második csapatunkat továbbra is versenyeztetjük, ott az ifi és az ifiből kiöregedett, illetve futballszerető, főleg Nagyhalászhoz kötődő játékosok kapnak lehetőséget – tette hozzá. – Nem vonultunk ki teljesen a sportfinanszírozásból, az utánpótlás-csapataink, a Bozsik-program működik, a TAO-támogatást kifejezetten utánpótlás-nevelésre fordítottuk eddig is.

– Sportszerető emberként polgármesterségem tizenhét éve alatt ez az egyik legfájóbb döntés volt. Bízunk benne, hogy megszűnik a háborús helyzet, javul a gazdasági környezet és az önkormányzatoknak sem lesznek olyan problémái, mint manapság. Ami a sportot illeti, szeretnénk, hogy a vármegye hármas csapatunk minél hamarabb visszajusson az első osztályba – zárta gondolatait a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában