Kosárlabda

2023.01.31. 15:09

Euroliga-csarnokban nyert az NYKS

A Nyíregyházi Kosársuli nagy sikerrel zárta a januárt.

A Nyíregyházi Kosársuli felnőtt együttese a mérkőzések végeredményeit tekintve 2–2-vel teljesítette a január programját, mégis azt mondhatjuk, hogy sikeres hónapon van túl a fiatal összetételű csapat. A Hepp Kupában az egy osztállyal magasabban edződő és ott listavezető Csata DSE ellen bravúr lett volna a továbbjutás. Farkasinszki Gyuláné gárdája tisztesen helyt állt, de nem tudta kvalifikálni magát a kupasorozat négyes döntőjébe.

Fájóbb volt a Vasas II. elleni bajnoki vereség, hiszen a pasaréti csapat közvetlen riválisnak számít az  amatőr NB I. Zöld-csoportjában. A nyíregyháziak bravúrokkal javítottak, 60–55-re legyőzték a hasonló mérleggel álló Ajkát, majd 45–44-re diadalmaskodtak a DVTK U23 vendégeként. Utóbbi több okból is nagy élmény lehetett: a bajnokság második helyén álló miskolciak annak a csarnoknak a centerpályáján fogadta az NYKS-t, amin az élvonalbeli csapat is játssza az Euroliga-meccseit.

A nyíregyháziaknál négyen kiemelkednek. Karakó Dorina (14.8 pont, 9 lepattanó, 25 VAL) a teljes bajnokságot tekintve pontban harmadik, VAL-ban második, lepattanóban negyedik. Arad Zsófia 11.7 pontot és 8,2 lepattanót átlagol, utóbbiban hetedik, VAL-ban holtversenyben a negyedik (19.8). A 17 éves Dobó Lilla 11 pontot, 5.2 lepattanót, 4.1 szerzett labdát és 3.9 gólpasszt tesz a közösbe, VAL-ban hetedik (19.6), gólpasszban negyedik, szerzett labdában harmadik. A 18 éves Mátyás Eszter 10 pontot és 6.8 lepattanót szerez meccsenként, 32.8 perccel ő tölti a legtöbb időt a pályán.

A Nyíregyházi Kosársuli a negyedik helyről (7–3) várja a folytatást, ami vasárnap jön az utolsó előtti Kecskemét ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában