Ökölvívás

2023.02.07. 13:34

Kovács Richárd és Beri Kevin is indul a Bocskain

A hétfő esti sorsoláson Nagy Lajos mindkét tanítványa ellenfelet kapott. Kovács Richárd szerdán, Beri Kevin csütörtök kezdi meg szereplését a 67. Bocskai-emlékversenyen.

Kovács Richárdnak (szemben) van esélye a jó szereplésre

Fotó: Török Attila /Nemzeti Sport-archív

Kedden megkezdődött Debrecenben a Bocskai István Emlékverseny, amelyen 25 ország 279 versenyzője, nyolcvan magyar bokszoló, közöttük a NYVSC-Big Boxing két kiválósága, Kovács Richárd és Beri Kevin is szorítóba lép.

A 67. alkalommal megrendezett emlékverseny Európa egyik legnagyobb amatőr ökölvívó tornája és az évben az első igazán nagy eseménye a sportágnak.

A 63.5 kg-os súlycsoportban küzdő Kovács 2021-ben megnyerte a viadalt, tavaly viszont koronavírus-fertőzés miatt nem indulhatott el, így nem volt esélye megvédeni a címét. Az eseményt felvezető cikkeket olvasva a szakmának idén is nagy elvárásai vannak a 25 éves bunyóssal szemben. Ricsi súlycsoportjában 17-en indulnak, ő szerdán a litván Andriejus Lavrenovas ellen kezd. Kevin csütörtökön lép a ringbe először a kirgiz Uulu Erkin Adylbek ellen. Az ő kategóriájában (86 kg) kilencen küzdenek.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint Debrecenben 13+12, azaz 25 súlycsoport méreti meg magát, majdnem kétszer annyi, mint majd Párizsban, ahol a NOB új kategóriakiosztása miatt csak hét, illetve hat súlycsoportban küzdhetnek az olimpiai érmekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában