Röplabda, bajnoki elődöntő

2023.04.12. 20:06

Egy szettre futotta erejükből

A Fatum-Nyíregyháza az Extraliga elődöntőjének második mérkőzését is elveszítette a Vasas ellen.

Fotó: Dodó Ferenc

Nem túlzás azt állítani, hogy az életben maradásért játszott szerdán a Fatum-Nyíregyháza, miután múlt szombaton a Vasas vendégeként kikapott az Extraliga elődöntő első mérkőzésén. Ugyanis a 2-0-ás hátrány ledolgozása szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik annak fényében, hogy a Folyondár utcában ebben a szezonban magyar csapatnak nem sikerült nyernie. Erre a bravúrra csak a Bajnokok Ligájában szereplő lengyel Rzeszow, a francia Mulhouse és a regnáló klubvilágbajnok olasz Conegliano volt képes.
Ennek tudatában lépett pályára Tomás Varga együttese a Continental Arénában, mégis sokat hibáztak a mérkőzés elején, de nem volt elemében a piros-kék alakulat sem, így egymás hibáiból éltek a csapatok. Aztán a Vasas melegedett bele hamarabb a játékban, az első pontot Bannister szerezte, majd Fricová precíz nyitásaival átvették az irányítás. Az amerikai játékos mellett Török játszott ponterősen ez elég is volt az első játszma megnyeréséhez. A hazaiaknál Anija Jurdza mellé nem tudott felnőni senki. 
Remekül kezdte a második részt a hazai együttes, bátor játékkal irányította játszmát. Török pimasz ejtésével ugyan zárkózott a Vasas, de Jurdza mellett Leban is megérkezett a mérkőzésbe, a szlovén légiós szabott fazont a csapatnak. Pontos támadásokkal, jó sáncmunkával tartotta előnyét a Fatum. Bannister vezérletével aztán nagy hajrát nyitott a Vasas és fokozatosan dolgozta le hátrányát. Fordítani azonban nem tudott, a végjátékban nem remegett meg a hazaiak keze és a második játszmalabdájukat értékesítve egyenlítettek. 
A szettvesztés felpaprikázta Papp Orsolyáékat, alaposan bekezdtek a harmadik játszmában, felvették azonban a kesztyűt Lászlop Alekszandráék, nem hagyták nagyon meglépni ellenfelüket. Három-négy ponton billeget az eredmény a vendégek javára, akik remek sáncaikkal tartották a különbséget. Elég volt azonban pár hazai hiba és lassan nyílni kezdett az olló. Abdulazimova szerválhatott a játszmagyőzelemért, amikor Tóth Fruzsináék még csak 14 pontnál jártak. 
Parádésan indult a negyedik játszma, Marija Cicic négyszer szerválhatott egymásután. A kezdeti lendületet azonban megtörte a Vasas, Abdulazimova vezérletével tíznél utolérték a hazaiakat. Ezután felváltva estek a pontok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni magának. Egy precíz center támadással, majd egy Bannister blokkal a Vasas került közelebb a mérkőzés menyeréséhez. A Vasas innentől szinte mindent az amerikai ütőre játszott, aki szinte egyedül lezárta a mérkőzést. 


Röplabda: női Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés
Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 1:3 ( –18, 24, –14, –21)
Continental Aréna, v.: Tillmann, Halász. Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 18, Lászlop 3, Jurdza 18, Belova, Cepni 6. Csere: Tóth (liberó), Valentová 8, Kovács-Francesco 2. Vezetőedző: Tomás Varga. Vasas: Török 12, Papp 7, Bannister 24, Fricová 11, Abdulazimova 10, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 2, Kump, Szkripak, Bojko 1, Jámbor. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
A mérkőzés alakulása. 1. játszma (24 perc): 2:2, 4:9, 8:12, 10:16, 13:19, 17:23. 2. játszma (28 perc): 4:1, 6:3, 9:4, 12:7, 16:11, 17:15, 23:18, 24:24. 3. játszma (21 perc): 1:6, 6:7, 9:12, 12:17, 14:24. 4. játszma (25 perc): 4:0, 8:4, 9:10, 14:14, 18:20, 21:23, 
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában