Ökölvívás

2023.05.04. 14:21

Kovács Richárd számára befejeződött a világbajnokság

Az NYVSC-Big Boxing sportolója, Kovács Richárd a keddi győztes nyitány után csütörtökön a nyolcaddöntőért lépett ringbe a taskenti ökölvívó-világbajnokságon. Ellenfele a franciák Eb-másodikja, Lounes Hamraoui volt.

Kovács Richárd

Fotó: IBA

A 63,5 kilogrammban versenyző, Eb-bronzérmes Kovács az első menetben riválisához hasonlóan nagyon óvatosan bokszolt, az öklözők nagyon keveset ütöttek és gyakorlatilag nem látszott közöttük különbség, ennek ellenére valamennyi pontozó 10-9-cel a franciát látta jobbnak. A magyar sportoló a folytatásban igyekezett bátrabban menni előre, de keveset ütött, ráadásul Hamraoui sokszor jól előzte meg. Ebben a szakaszban egyértelműen a francia volt fölényben, ráadásul szabálytalanságért Kovács Richárd intést is kapott, így pedig szinte reménytelen helyzetből kezdte a zárómenetet, melyben nem tudott fordítani.

– A francia stílusa nagyon nem fekszik Ricsinek, Belgrádban is kikapott tőle már az idén. Nagyon keveset ütött, hármakat, négyeket kellett volna, úgy lehetett volna esélye – idézte az MTI Régi Dánielt, a válogatott edzőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában