Boksz

2023.06.26. 09:05

Kovács Richárd egy győzelemre az olimpiától!

Miután az ökölvívó Kovács Richárd péntek este sikerrel vette az első akadályt az Európa Játékokon, vasárnap már a legjobb tizenhat között csapott össze az örmény Narek Hovhanniszjannal.

A Magyar Ökölvívó-szövetség beszámolója szerint az NYVSC-Big Boxing sportolója megfontoltan, türelmesen kezdett és okos boksszal sikerült 4:1-re megnyernie az első menetet az erős örmény ellen. A második menetben is az ő akarata érvényesült, és meggyőző fölénnyel fordulhatott Ricsi az utolsó felvonásra. A harmadik menetben az örmény megpróbálta megfordítani a mérkőzést, de csak kozmetikázni tudott az eredményen, így Ricsi visszavágott neki a tavalyi vereségért.

A negyeddöntőben a korábbi orosz ifjúsági Európa-bajnok, immáron szerb színekben versenyző Alekszej Sendrik lesz az ellenfele.

- Jól éreztem magam a ringben, úgy bokszoltam, ahogy az edzők kérték, és minden a terveknek megfelelően alakult. Sok lábmozgással sikerült megelőznöm és a kemény belharcokból is sikerült jobban kijönnöm, így élveztem a mai bokszot. A következő ellenfelem még nem láttam bokszolni, de van időnk még kitalálni a megfelelő taktikát - idézte Kovács Ricsit a Magyar Ökölvívó-szövetség közösségi oldala.

Ricsi legközelebb szerdán lép szorítóba. Mint ismert, a lengyelországi viadalon a 63.5 kilogrammos súlycsoportban (vagyis Kovács kategóriájában) a legjobb négy kvótát szerez a párizsi olimpiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában