Ökölvívás

2023.07.31. 12:35

Bronzérmet szerzett a Eb-n

Petrimán Patricia remek teljesítményt nyújtva lett harmadik.

Petrimán Patrícia

Fotó: NYVSC-Big Boxing

Az év első fele a korosztályos ökölvívó-világversenyek szempontjából csendesebb volt a megszokottnál, ellenben az esztendő második részének nyitányaként a juniorok Eb-n mérethették meg magukat. A 2007-es és 2008-as születésű bokszolók a romániai Ploiestiben léptek szorítóba, a 46 kilogrammos lányok mezőnyében ott volt az NYVSC-Big Boxing Club nyíregyházi öklözője, Petrimán Patrícia is.

Spanyol, majd ukrán ellenfél

A legjobb nyolc között a spanyol Claudia Alcaniz Aparici várt a szabolcsi sportolóra, aki nem illetődött meg riválisától, határozottan kezdett, nagyon szép akciókat végrehajtva végül fölényes (5:0) győzelmet aratott, ami egyben azt is jelentette, hogy biztos érmesként várhatta elődöntőbeli ellenfelét.

A fináléba kerüléséért az ukrán Kira Makohonenkón keresztül vezethetett volna az út. Petrimán igyekezett minden tőle telhetőt megtenni, így nagy csatára késztette ellenfelét, ám a győzelmet nem sikerült megszereznie, ezáltal bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot.

– A spanyol lány ellen mindent meg tudtam csinálni, amit előzetesen az edzőmmel elterveztünk – mondta el a Magyar Ökölvívó Szövetség megkeresésére Petrimán Patrícia. – Ez egy remek kis küzdelem volt, amelyből szerencsére én jöttem ki győztesen. Az ukrán ellenfelem fordított alapállású volt, az pedig egy kissé megzavart, bár azért eléggé jól ment a bunyó azon a meccsen is, de sajnos nem sikerült ellene a döntőbe jutnom. Persze örültem volna, ha fényesebb ez az érem, de nagyon nagy dolog, hogy felállhattam a dobogó harmadik fokára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában