salakmotor

2023.08.30. 07:09

Párosok salakszórása a halászi oválon

Hét nemzet motorosai küzdenek az Európa-bajnoki döntőbe jutásért.

A tavalyi páros EB-eldöntőn az ukrán-magyar futamot Marko Levisin (fehér sisakjelzés) nyerte Fazekas Dennis (piros), Stanislav Melnychuk (sárga) és Magosi Norbert (kék) előtt

Fotó: archív/Mán László

Megyénk sportéletének egyik igen rangos idei eseménye következik szeptember első szombatján. A Nagyhalászi Speedway Ring ekkor ad otthont a salakmotor páros Európa-bajnokság második elődöntőjének. A szombati viadalon hét nemzet kiválóságai húzzák majd a gázt a a szakmában előkelő helyen jegyzett nagyhalászi oválon. Az osztrák, cseh, lett, olasz, szlovén és ukrán vaspapucsosok mellett a mieinknek szoríthatnak majd a nézők.

A szakág hazai fellegvára remek feltételeket biztosít az izgalmas és nívós vetélkedéskehez, amire versenyek sokaságát hozhatnánk fel példaként. A mezőny rangos a motorosok nagy része már ismerősként tér vissza Nagyhalászba, ami szintén garanciát jelenthet a színvonalas motorozásra.

A sportág kedvelőinek aligha jelent meglepetést, hogy a pálya készen áll a nagy megmérettetésre. Szombaton ismét volt nyílt edzés, amelyen régi motorosok mellett ügyes fiatalok is húzták a gáza. A magyar trió tagjai közül a halászi klub színeiben a tavalyi országos bajnokságon bronzérmes Bárány Márk is tesztelhette motorját.

Ami a szombatot illeti, a verseny 15 órakor kezdődik, a szokásos edzés pedig 10 órakor. Már arra is érdemes kilátogatni a szakértő nézőknek, hiszen látványos körözésekre van kilátás. Kit ifjú titánnak nagy nap lesz a szombati, hiszen Albók József pályatulajdonos két fiatalnak ad lehetőséget egy bemutató motorozásra. A két 17 éves nyíregyházi fiatal, Stefáni Patrik és Suszta Martin hét esztendeje jelenti a halásziak utánpótlásnevelését. KM

Salakmotor: Páros Európa-bajnokság, elődöntő, startlista

Lettország

1. Jevgenijs Kostigovs

2. Daniils Kolodinskis

Szlovénia

3. Matic Ivacic

4. Nisk Skorja

16 Anze Grmek

Magyarország

5 Magosi Norbert

6 Kovács Roland

17 Bárány Márk

Ausztria

7 Sebastian Kössler

8 Daniel Gappmaier

Csehország

9 Jan Kvéch

10 Vacláv Milik

19 Eduard Krcmar

Ukrajna

11 Marko Levisin

12 Nazar Parnitskiy

Olaszország

23 Paco Castagna

14 Nicolas Covatti

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában