Salakmotor

2023.09.01. 06:11

Kinek lesz szép párosban az élet?

Szombaton a n agyhalászi oválról a dobogósok jutnak az Európa-bajnoki döntőbe.

A tavalyi páros Eb-elődöntő dobogósai

Fotó: archív/Mán László

Varkaus, Nagyhalász, Opole! Ez a három város játssza a főszerepet az idei salakmotor páros Európa-bajnokságban. Július elején a mintegy huszonötezres finn városkában rendezték az első elődöntőt.  Ezen a dánok (21 pont) diadalmaskodtak a finnek (20) és a britek (18) előtt, az a hármas jutott tovább a fináléba. Ennek október elsején a lenyel Opole ad otthont. Az Odera-parti, közel százharminc ezres városba Nagyhalászból szintén három nemzet vaspapucsosai jutnak.

Albók József

Így aztán hatalmas a tét szombaton a Nagyhalászi Speedway Ringen, ahol hét nemzet motorosai állnak rajthoz. A pálya  a megszokott magas színvonalon várja majd a vaspapucsosokat, az előrejelzések alapján napfényes nyárutóra van kilátás, azaz remélhetőleg minden adott lesz a halászi oválon megszokott magas színvonalú versenyhez.

- A pálya készen áll az újabb, immáron utolsó megmérettetésre. Ami az esélyeket illeti, nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, mert remek motorosokat láthatnak majd a nézők, aki remélhetőleg nagyon sokan lesznek.  A tavalyi győztes lettek és a második csehek mellett meglepetést okozhatnak, az ukránok és a szlovénok, de bizonyára kitesznek majd magukért az osztrák és az olasz motorosok is. Ami a mieinket illeti, amikor tavaly megpályáztuk a versenyt, akkor még úgy volt, hogy a halászi klub színeiben magyar bajnok Fazakas Dennis is indulni fog. Dennis a tavalyi versenyen szinte egyedül vitte a hátán a magyar csapatot, tíz pontot motorozott. Magosi Norbert hármat tett hozzá, Kovács Roland pont nélkül maradt. Szombaton nem lesz Dennis, Magosi és Kovács mellett a halászi klub színeiben tavaly bajnoki bronzot szerzett Bárány Márk indul. A verseny háromkor kezdődik, fél háromtól a halászi utánpótlás két tehetsége, Stefáni Patrik és Suszta Martin kap majd lehetőséget, hogy bemutassa tudását - vélekedett Albók József, a halászi pálya tulajdonosa.

A mieink a az osztrákok ellen kezdenek aztán a szlovénok, majd a lettek következnek. Az ukránokat és olaszokat követően a zárásként a csehek ellen húzzák majd a gáz Bárányék. A tavalyi győztes lettek a tizenötödik futamban mérkőznek a csehekkel. A verseny délelőtt tízkor kezdődik az edzés, ami szintén látványos körözéseket ígér. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában