Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.10.27. 13:11

Ismét idegenben a Kisvárda

A Mezőkövesd elleni hazai sikert követően Pakson vendégszerepel a csapat.

Meglepetésre készül Pakson a Kisvárda Master Good.

Fotó: Kovács Péter

Mint az köztudott, a Várkerti Stadion gyepszőnyegének bakteriális fertőzése miatt százötvenöt napot követően játszhatott ismét hazai pályán a Kisvárda csapata, amely élni is tudott az előtte adódó lehetőséggel és 2–1-re legyőzte a Mezőkövesd gárdáját. A soron következő fordulóban ellenben ismét utazni kényszerül Mátyus János legénysége, az eredeti kiírásnak megfelelően ugyanis Pakson vendégszerepel a rétközi egylet.

Nehéz mérkőzés vár rájuk

A Tolna vármegyei alakulat az előkelő második helyről várja az összecsapást azt követően, hogy az előző játékkörben 5–2-re verte a Zalaegerszeget. Szabolcsi szemszögből az sem túl jó előjel, hogy augusztus 27-e óta öt győzelem mellett, mindössze egyszer kényszerült pontosztozkodásra az atomváros csapata, ráadásul Milos Szpaszicsot követően immáron Jasmin Mesanovicra sem számíthat a Várda szakmai stábja.

– Óriási teher került le a vállainkról, miután hat vesztes meccset követően végre-valahára győzelmet arattunk – mondta el lapunk megkeresésére Mátyus János. – Különleges meccs volt a Mezőkövesd elleni, hiszen először játszhattunk ebben a szezonban hazai pályán, ráadásul nagyon fontos győzelmet arattunk. Összességében azt gondolom, hogy ez a siker óriási lökést adhat nekünk. Nehéz dolgunk lesz Pakson, elég ha csak ránézünk a tabellára, hiszen az sohasem hazudik. Persze nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, mivel ha azt a játékot tudjuk továbbvinni, mint amit a Puskás Akadémia vagy éppen a Kövesd ellen mutattunk, akkor meg lesz az esélyünk arra, hogy pontot szerezzünk. Sajnos Szpaszics után a keret egy másik motorja, Mesanovic is megsérült, a napokban már át is esett a vállműtétjén, ez nem a mi esélyeinket vetíti elő, de megvan a csapat ereje ahhoz, hogy meglepetést okozzon.

Tökéletes koncentráció kell

Egy biztos, a Kisvárdának koncentrált játékot kell mutatni a Paks otthonában. Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen mindkét csapat fel lesz bátorodva, már csak az előző fordulóban elért sikere kapcsán is. Ezt a motiváltságot pedig jó lenne rétközi szempontból minél tovább fenntartani.

Labdarúgás: NB I., 11. forduló
Paksi FC–Kisvárda Master Good, Paks, Paksi FC Stadion, szombat, 15.30.
További mérkőzések
Szombat: Kecskemét–Zalaegerszeg, 12.30, Fehérvár–DVTK, 14.45, Puskás Akadémia–DVSC, 17.
Vasárnap: Mezőkövesd–MTK, 13.15, Ferencváros–Újpest, 18. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában