Labdarúgás, Kisvárda Master Good

2023.10.02. 15:32

"... megígérem, hogy talpra fogunk állni ..."

Szon.hu

Fotó: Török Attila

Bár a Kisvárda Master Good szerezte meg a vezetést vasárnap délután, s a Fehérvártól egy tizenegyest és egy gólt is elvett a VAR, végül meg tudta fordítani a meccset a Fehérvár, és 3–1-es győzelemmel otthon tartotta a három pontot. A hazai csapat ezzel tett egy lépést, míg a vendégek az utolsó helyről várják a folytatást.

Mátyus János, a Kisvárda vezetőedzője így látta a vereség okait.

– Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az általunk eltervezett támadásból, taktikai variációból egy kontra után nagyszerű gólt szereztünk. Mindjárt ezt követően jött az újabb nagy lehetőségünk, ám az kimaradt. De lássuk be, a Fehérvár már az első félidő második felében fölénk kerekedett, és megérdemelten egyenlített. Aztán változtattunk, próbáltunk egy lapáttal még rátenni a játékunkra, volt is helyzetünk, s a meccs végén mindent egy lapra feltéve próbáltunk eredményesek lenni, de sajnos nem a mi részünkről jött a gól. Megérdemelten nyert a hazai csapat – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mátyus.

A szakember külön is kitért arra, hogy számos gonddal küzdenek: a játékosok közül többen is betegek, illetve úgy fogalmazott, gyilkos dolog, hogy a Kisvárda az őszi szezonban még nem tudott hazai meccset játszani a stadionja gyepszőnyegének bakteriális fertőzése miatt.

– Sok szempontból van jelentősége annak, hogy egy csapat hazai pályán szerepelhet, még ha van is VAR, illetve mindenhol hasonlóak a körülmények. Ez minden szempontból kicsinálja a csapatot. Ilyet még sosem éltem át, hogy egy együttes zsinórban nyolc mérkőzést idegenben játszik, és jövő héten még megyünk a Puskás Akadémiához. Kezelni kell ezt a helyzetet, de megígérem, hogy talpra fogunk állni. Edzői karrierem során mindig ilyen megbízásokat kaptam, ilyen kihívások elé állítottak a főnökeim, meg fogom oldani ezt is – zárta Mátyus János.

A Kisvárda Master Good pénteken a Puskás Akadémia vendégeként folytatja bajnoki szereplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában