Ökölvívás

2023.10.04. 14:05

Több száz fiatal lépett ringbe az utánpótlás bajnokságon

Nyíregyházán találkoztak az ifjúsági és junior ökölvívómezőny legjobbjai.

Remek párharcokat hozott az országos bajnokság.

Fotó: Dodó Ferenc

A magyar ifjúsági (2005-ös és 2006-os születésűek) és a juniorkorú (2007-es és 2008-as születésűek) ökölvívók egyik legfontosabb hazai versenyét rendezték szeptember 29. és október 1-je között Nyíregyházán. A két korosztály összevont országos bajnokságán népes mezőny gyűlt össze, a szervezők tájékoztatása szerint végül 301 sportoló lépett kötelek közé. 

Persze nem véletlen ez a magas indulói létszám, habár az ifik már túl vannak az idei év legfontosabb nemzetközi megmérettetésein, a fiatalabbakra még vár egy nagy dobás, a novemberi világbajnokság, amelynek Örményország ad otthont.

Nívós eseményt rendeztek

– Pályázat útján nyertük el a rendezés jogát – mondta el lapunk megkeresésére Molnár Bence a Nyíregyházi Box Klub Egyesület elnöke. – Első körben csak az ifjúsági ob-ra pályáztunk, ám felvetették, hogy mi lenne, ha egyszerre bonyolítanánk le a junior bajnokságot is, ami azért jócskán emelt az esemény volumenén. Előzetesen 357-en neveztek, végül 301-en szorítóba is léptek, ami egy nem akármilyen létszám. 

Az esemény visszhangja is mutatja, hogy érdemes volt összevontan megrendezni az országos bajnokságot, de az is remek húzásnak bizonyult, hogy egy olyan helyszínre került a program, mint a Continental Aréna. 

– A visszhangok alapján nemzetközi szintű eseményt szerveztünk – folytatta értékelését az elnök. – Összesen hetvenegy szakosztály képviseltette magát, ami egy óriási létszám. Egyszemélyes haderőként indultunk, de végül rengeteg támogatóra tettünk szert, akik nélkül lehetetlen lett volna véghez vinni ezt a rendezést. A Continental Aréna is hatalmasat dobott a körülményeken, elég ha csak azt mondom, hogy voltak olyan gyerekek, akik soha nem öklöztek még ekkora létesítményben.

Nyíregyházi sikerek is születtek

Persze a rendezés mellett a nyíregyházi sportolók is kitettek magukért, számos dobogós hely mellett a junior lányok 46 kilogrammos súlycsoportjában Petrimán Patrícia (NYVSC-Big Boxing), míg a  junior fiúk +90 kilogrammos indulói között Bodnár Csaba (Nyíregyházi Box Club Egyesület) szerzett bajnoki címet. Ami pedig a folytatást illeti, nagyon úgy tűnik, hogy nem ez volt a vármegyeszékhely utolsó nagy pofonja.

– Már az elmúlt napokban is számos felkérést kaptunk, szeretnénk, hogyha lenne ennek az eseménynek folytatása. Az sem kizártható, hogy jövőre Nyíregyháza rendezze a felnőtt ökölvívó országos bajnokságot – zárta a beszélgetést Molnár Bence.

Ökölvívás: Junior és Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokság

Nyíregyházi eredmények

Junior női kategória
1. hely Petrimán Patrícia (46 kg - NYVSC)
2. hely Ancsák Mónika (42 kg - NYBC)
3. hely Baranyi Vanda (50 kg - NYBC)

Ifjúsági női kategória
2. hely Tergalecz Virág (48 kg - NYBC)
2. hely Bojti Gréta (50 kg - NYBC)

Junior férfi kategória
1. hely Bodnár Csaba (+90 kg - NYBC)
2. hely Katona Dávid (63 kg - NYBC)
3. hely Orosz Dominik (46 kg - NYBC)

Ifjúsági férfi kategória
2. hely Kiss Sándor (57 kg - NYVSC)
3. hely Mocsár Renátó (71 kg - NYBC)
3. hely Poczkodi Alexander (92 kg - NYBC)
5. hely Cseszlár Attila (67 kg - NYVSC)

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában