Nyírbátor

2023.11.23. 11:14

Nyírbátoriak állhattak a montenegróiak mellett

Különleges élményben volt részük a nyírbátori Báthory Anna-iskola tanulóinak.

L. Tóth Lajos

A nyírbátori gyerekek büszkén viselték a magyar mezt, amit eltehették emlékbe

Forrás: Fotók: a Báthory-iskola közösségi oldala

Ahogy telnek-múlnak a napok, még nagyobb értékük van azoknak a pillanatoknak, amelyeket a helyszínen élhettek át a Magyarország-Montenegro labdarúgó Európa-bajnoki selejtező (3-1) nézői. Köztük vannak a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda szerencsés tanulói. Hajdú Árpád, Kövér Kende, Török Csenge, Kóka Mihály Marcell, Török Annabell, Márton Vencel, Ary Zsombor, ipos Áron, Lőrincz Dávid Tibor, Göncző Ákos és Juhász Milán abban a kegyben részesült, hogy a Puskás Aréna zöld gyepére léphettek a montenegrói válogatott kísérőiként. A vendégeket erősítette a Kisvárda légiósa, Driton Camaj is.

– Az iskolánk évek óta aktív részese az intézményi Bozsik-programnak. Körülbelül fél éve vetődött fel a gondolat, hogy ha vállaljuk, akkor egyszer meghívhatnak bennünket a válogatott mérkőzésére. Ebben komoly szerepe van Lőrincz Sándornak. Amikor pozitív elbírálásban részesültünk, mindenki nagyon boldog volt – adott választ a miértre Csonka Gábor földrajz-testnevelés szakos tanár. – Az volt a kritérium, hogy 6-9 éves, 140 centiméter alatti diákok legyenek a kiválasztottak. Már az odaúton is izgatottan várták a mérkőzést. Az volt a feladatuk, hogy a pályára kísérjék a montenegróiakat. Az öltözőfolyosón ott lehettem én is, de olyan szigorú a protokoll, hogy nem férkőzhettem közéjük. Ők sem pacsizhattak a magyar válogatott tagjaival, aláírásokat sem gyűjthettek. Viszont megkapták azt a mezt, amit viseltek. Hátborzongató élmény volt a több mint 60 ezer szurkoló buzdítását megélni. A 115-ös szektorban ültünk, kiváló helyről láthattuk a góljainkat. Feldobott mindenkit a foci ünnepe – idézte fel a történteket a még mindig a meccs hatása alatt álló Csonka Gábor, aki elmondta, hogy az iskolájukat az intézményi Bozsik-programban már jól ismerték, többek között részt vettek Telkiben, a nyári fesztiválon. A montenegróiakat kísérő gyerekeknek óriási kincs a most kapott dressz és mindaz, amit átéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában