Úszás, Bátori Sárkány Úszóegyesület, Nyíregyházi Sportcentrum

2023.12.04. 12:46

Barna Bianka és Antal Dávid is remekelt

A tavalyi premier után idén is megrendezték az utánpótlás-korosztály legjobb úszóinak viaskodását.

Barna Bianka (fehérben) egy arany és egy ezüstéremmel zárta a versenyt.

Fotó: MUSZ

Második alkalommal rendezték meg az Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságot, amelynek helyszíne éppúgy, mint tavaly, a szegedi Tiszavirág Sportuszoda volt. A gyermek, a serdülő és az ifjúsági korosztályhoz tartozó úszók második alkalommal találkoztak rövid pályás ob keretében, s a viadal valóságos mamutmezőnyt mozgatott meg, hiszen negyvenkét hazai klubból több mint fél ezer fiatal mérette meg magát. A november 29. és december 2-a között zajló eseményen vármegyénk több kiválósága is érdekelt volt.

Antal Dávid ismét brillírozott

A Bátori Sárkány Úszóegyesület színeit Barnai Nikolett, Antal Dávid és Úr Péter képviselték, míg a Nyíregyházi Sportcentrum a Barna Bianka Dorottya, Lénárt Eszter, Lénárt Zsófia, Molnár Fruzsina, Barkóczi Roland, Csernyik Dániel és Lengyel Zoltán alkotta csapattal érkezett.

A serdülőkorú Antal Dávid ezúttal is bizonyította kvalitásait, egy tizenöt éves korosztályos országos csúcsot megjavítva, miután 200 méter pillangón Biczó Bence 2008 óta fennálló rekordját – 2:00.94 – adta át a múltnak, két és fél másodperccel írva át az eredményt – 1:58.47.
A nyírbátori egyesület egyébként remekül szerepelt, a már említett Antal Dávid révén négy ezüst és három bronzérmet szerzett a bajnokságon, konkrétan Dávid másodikként zárt 50 méter háton, 50, 100 és 200 méter pillangón, illetve harmadikként csapott célba 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton. 

Aranyérmet szerzett a NYSC kiválósága Barna Bianka Dorottya, aki az ifjúsági korú úszok 100 méteres mellúszásában végzett az élen 1:08.88-as eredménnyel, majd másnap ugyanezen szám 200 méterén is dobogóra állhatott, miután ezüstérmes lett. A fiúknál Barkóczi Roland a hetedik helyen zárt 100 mellen, de remekül versenyzett a lányok 4x100 méteres gyorsváltója is, a Barna Bianka, Lénárt Eszter, Lénárt Zsófia, Molnár Fruzsina összeállítású váltó a tizenegyedik helyen végzett.    

Optimistán tekinthetünk előre

– Szegeden végig telt ház előtt, remek hangulatban zajlottak a versenyek, sok jó eredmény, számos korosztályos csúcs is született, érzékelhető az előrelépés – mondta el az esemény zárását követően Selmeci Attila, az úszószövetség szakmai elnöke. – Úgy gondolom, nem kell aggódnunk amiatt, hogy esetleg az elkövetkezendő években visszaesés következne be, amennyiben a párizsi olimpia után néhány idősebb versenyzőnk kiöregszik. Optimistán várhatjuk a jövőt, lesz megfelelő szintű utánpótlásunk, amely átveheti a stafétát, és továbbviheti a magyar úszósport eredményességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában