Röplabda

2024.02.29. 10:30

Pénteken elődöntőbe juthat a Fatum-Nyíregyháza

A nyíregyháziak péntek este hazai pályán zárhatják le a MÁV Előre elleni párharcot.

Tóth Fruzsináék bizakodva várják a negyedik meccset

Fotó: Gazdag Mihaly

Ahogy az várható volt, a negyedik és az ötödik helyezett csapat párharcában, láttunk már nagyjából mindenféle fordulatot. A Fatum-Nyíregyháza kezdésként 3:0-ra győzött Székesfehérváron, amivel azonnal elvette a MÁV Előre pályaelőnyét. A második meccs első játszmáját nagyon simán megnyerték a vendégek, innen fordított a Fatum 3:1-re, majd a harmadik összecsapást simán, 3:1-re húzták be a Fejér vármegyeiek.

– Ebben a bajnokságban láttunk már szinte az összes csapattól nagyon kimagasló és nagyon rossz teljesítményt is. Mindenki fárad, nekünk is fel kell készülnünk arra mentálisan, hogy végig koncentráljunk, ne higgyük azt semmikor, hogy már megvan a mérkőzés, vagy a párharc – adott magyarázatot a nyíregyháziak csapatkapitánya, Tóth Fruzsina arra, miért ilyen kiegyenlített a párviadal.

Pénteken már a párharc negyedik meccsét rendezik meg a Continental Arénában (18 óra), az alapszakasszal együtt ez a hatodik egymás elleni találkozó lesz az idényben, így kérdés, hogy lehet-e még bármilyen újdonságot mutatni az ellenfélnek.

– Inkább azokat a játékelemeket kell tökéletesen kivitelezni, amiket az első két meccsen is bemutattunk. Nem feltétlen azt mondom, hogy a legutóbbi találkozón ezt nem tudtuk megcsinálni, de az biztos, hogy mindenkitől kell az első két mérkőzésen előhúzott plusz – tette hozzá a válogatott liberó.

Amennyiben a Fatum pénteken újra győzelmet arat, azzal lezárja a párharcot és bejut az Extraliga elődöntőjébe.

– Bizakodó az egész csapat – árulta el Fruzsina. – Természetesen nem esett jól, hogy kikaptunk Fehérváron, mert nyerni mentünk, de nem vagyunk elkeseredve. Nem is szabad, mert mi vezetünk 2:1-re, ráadásul itthon játszunk. Volt három napunk felkészülni, megnéztük, hogy mit rontottunk el, tudjuk, min kell még javítani. Ha ezt megtesszük, nem lehet probléma!

Mint ismert, a Vasas és a Kaposvár három mérkőzésen lezárta a saját párharcát, az Újpest viszont 2:2-re mentette a Békéscsaba elleni összecsapást, vagyis ötödik mérkőzésen dől el a továbbjutást.

A Fatum-Nyíregyháza–MÁV Előre végső győztese a  címvédő óbudaiakkal találkozik a következő körben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában