Fiatalok focija

2024.03.13. 07:00

Két meccsen harminchárom kisvárdai gól a kövesdiek ellen

A Szpari csapatai közül csak a tizenhat évesek nyertek, a tarpaiak vereséggel kezdtek.

Szpari U 16-os csapata (kékben) 3-1-re nyert a vendég békéscsabaiak ellen

Fotó: Mán László

A Várda Labdarúgó Akadémia és a Nyíregyháza Spartacus csapati után a Tarpa SC is bekapcsolódott az utánpótláskorú focibajnokságok tavaszi folytatásába. 

A legidősebbek csapatai mindössze egy pontot szereztek, a várdaiak gól nélkül zártak a vendég Vasas ellen. A szintén kiemelt csoportban szereplő Tarpa otthonában kapott ki a Loki fiataljaitól, az alapcsoportban a zalaiak mindhárom pontot elvitték Nyíregyházáról.

A két évvel fiatalabbak kiemelt csoportjában szintén egy pontot szereztek a megyebeli együttesek, a Várda LA ikszelt a vendég Honvéddal, a Szpari kikapott a Vasas vendégeként.

A 16 éveseknél egy győzelem és egy vereség volt a mérleg, a kiemelt kisvárdaiak kikaptak Kispesten, az alap csoportos Szpari viszont nyert a vendég csabaiak ellen.

A 15 éveseknél nem volt forduló, az egy évvel fiatalabbaknál a kiemelteknél a várdaiak a szombathelyiekkel, az alapban a nyíregyháziak a Kecskeméttel ikszeltek hazai pályán. A kicsiknél (13 és 12 évesek) a kisvárdaiak nagy különbséggel nyertek a vendég mezőkövesdiek ellen. A két meccsen harmincháromszor zördült meg a borsodiak hálója, a hazaiaké viszont egyszer sem. A 13 éveseknél Nikita Povhanics, a fiatalabbaknál Vaszilykiv Demeter egyaránt négyszer talált a kapuba. A Szpari minkét csapata kikapott a vendég diósgyőriektől. (Nyilatkozatok:kisvardafc.hu)

U19. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 0–0

Várda LA: Márton – Krucan, Tenkács, Kovács, Benkő (Biljusz), Kobeljas, Klinfinszkij, Babics (Kiricsenko), Rózsa, Kozák (Scsadej), Puporka. Edző: Kornutjak Volodimir

Kornutjak Volodimir: – Két jó formában lévő csapat mérkőzésén, az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, gólt is szereztünk, melyet a játékvezető érvénytelenített. A második játékrész kiegyenlítettebb volt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Az utolsó tíz percben több ziccerünk is volt, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel, így meg kell elégednünk az egy ponttal.


Tarpa-Debreceni VSC 1-3 (0-2)

Tarpa SC: Bukrejev - Záhijev, Lovcsikov, Szlobodijak, Strata, Kolesnyik, Shved, Boldizsár (Makszimenkó), Zakalyk, Csutora (Moroz),Horbatov. Edző: Voldimir Kulik.

Gól: Shved (62.), illetve Szakács (36., 43., 79.)

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus-Zalaegerszegi TE 0-2 (0-1)

Spartacus: Harman - Szőke, Takács, Lakóczi (Tóthszegi), Ur, Kalán, Bakó, Tóth, Lupsa (Zelicskovics), Turóczi (Ferenczi), Kárpátfalvi. Edző: Kiss Gábor. 

Gól: Szidekovics (40.), Szabó (48.).


U17. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Honvéd-MFA 1–1 (1–0)

Várda LA: Sira – Szirenko, Mavrodij, Bac (Milik), Barati, Koljada, Borovszkij (Csarkó), Prjamov, Molnár (Fedorov), Csengeri (Vass), Kozma. Edző: Belényesi Miklós.

Gól: Prjamov (5.), illetve Szelényi (49.). Kiállítva: Mavrodij (80.), illetve Szabó (69.).

Belényesi Miklós: – Nagyon küzdős mérkőzésen vagyunk túl, gyűrték egymást rendesen a csapatok a mezőnyben. Az első félidőben a vezető gólunk után megvolt a lehetőségünk, hogy növeljük az előnyünket, sajnos rossz döntést hoztunk a kapu előtt. A második játékrészben egy kavarodást követően érthetetlen gólt kaptunk, ilyen hibát ritkán látunk, konkrétan odaadtuk a labdát a kapunktól három méterre, hogy az ellenfél csatára lője be... Míg ilyen hibákat követünk el, addig nehéz mérkőzést nyerni! A végén mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei, hogy megnyerje a mérkőzést, de a kapusok jól teljesítettek.

A Várda LA Priamov Ivan (9) révén vezetést szerzett, ám a vendég Honvéd egyenlíteni tudott 
Fotó:  kisvardafc.hu

Vasas Kubala Akadémia-Nyíregyháza Spartacus 4-0 (3-0)

Nyíregyháza Spartacus: Barancic-Kovács - Molnár (Jakab), Bíró (Szalanics) Bereznoj, Hegedűs (Ling), Nagy, Soós, Halász, Tran, Dankó. Edző: Tudja Dávid.

Gól: Jován (2., 31.), Galaschek (35.), Ottucsák (59.).

 

U16. Kiemelt csoport

Honvéd-MFA–Várda Labdarúgó Akadémia 3–0 (2–0)

Várda LA: Mihajljuk – Jazsik, Horvát, Amászta, Veprik, Lupij, Petics, Lics, Knisz, Bobal, Levrinc. Edző: Csernijenko Ruszlan.

Gól: Kis (11., 37.), Reményik (80.)

Csernijenko Ruszlan: – Az első félidőben a játékot az ellenfél térfelén tudtuk tartani, de sajnos két gólt ajándékoztunk a Honvédnak, ami a mérkőzés végeredményét nagyban befolyásolta. A második játékrészben próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, volt is néhány nagyobb lehetőségünk, amiket nem sikerült értékesítenünk. Az ellenfél a mérkőzés ezen periódusában taktikusan kontrákra rendezkedett be, és sikerült megszerezniük a harmadik találatot, így megérdemelten nyerték meg a találkozót!

Alapcsoport

Nyíregyháza Spartacus-Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-0)

Spartacus: Papik - Vajdih, Bagoly (Király), Melich, Sándorfi, Máé Kovács (Uray), Selymes (Polyák), Bába (Juhász), Makó, Kondor. Edző: Papp Ákos.

Gól: Melich (40., 62.), Máté (84.), illetve Lázár (89.).

Melich Marcell, a Szpari csapatkapitánya két gól szerzett a csabaiak ellen 
Fotó: Mán László


U14. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 1–1 (0–0)

Várda LA: Kocserhan – Helmeczi (Licz), Gyarmati, Suba, Tiscsenko (Száraz), Dovganics, Khizsnjak, Hadházi (Shimkiv), Szitnik, Tkacs (Peti, Jurik), Dzsatalov. Edző: Katona György

Gól: Dzsatalov (49.), illetve Szabó (11-esből, 58.).

Katona György: – Mérkőzés előtt aláírtuk volna az eredményt, de utólag van egy kis hiányérzetünk, hiszen több lehetőségünk volt mint az ellenfélnek és talán kicsivel jobban is játszottunk. Sajnos az egyenlítő gólt egy nagyon buta tizenegyesből kaptuk, ami után már nem tudtunk újítani.

Oláh Levente: –Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, a játék minden elemében az ellenfelünk fölé kerekedtünk. Helyenként jó játékkal, szép gólokat szerezve, magabiztos győzelmet arattunk.

Alapcsoport, Kelet

Nyíregyháza Spartacus-Kecskeméti TE 2-2 (1-1)

Spartacus: Ágoston - Dankó, Nagy, Ferenc (Lőrincz), Túróczi, Gönczör (Papp), Varga (Czifra), Császár, Sallai (Szaász), Csáki, Kalló. Edző: Magyar Gábor.

Gól: Császár (17.), Nagy (80.), illetve Deák (37.), Ronkó (51.).

 

U13. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC 15–0

Várda LA: Halász – Szmilnjak, Grica, Csendes, Takács, Kulik, Povhanics, Paronai, Szpivák. Csere: Szvisztyunov (kapus), Skurak, Kapitány, Popovics, Orgován. Edző: Oláh Levente

Gól: Povhanics (20., 43., 45. és 59.), Kulik (51., 54. és 56.), Orgován Cs. (27. és 61.), Szpivák (16.), Kapitány (24.), Szmilnjak (40.), Popovics (44.), Takács D. (62.), Skurak (70.).

Oláh Levente: – Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, a játék minden elemében az ellenfelünk fölé kerekedtünk. Helyenként jó játékkal, szép gólokat szerezve, magabiztos győzelmet arattunk.

Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK 1-4

Spartacus: Cservenyák - Kicsák, Muskóczi, Száfta, Kosztyú, Nagy B., Kenyeres, Cservenyák, Balla, Oláh. Csere: Varga (kapus), Nagy L., Hanusi, Vasvári, Varga, Nagy Zs., Ferenczi, Jacsó, Gál. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Hanusi (63.), illetve Váradi (6.), Bárány (10.,), Varga (34.), Tóth (54.).


U12. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC 18–0 (3–0, 6–0, 13–0)

Várda LA: Mészáros – Fráter, Varga, Koszta, Illés, Beresnyák, Szabó, Vaszilykiv, Sztolykó, Csere: Obsitos, Balogh, Nagy P., Osztroha, Nagy Á. Edző: Baksa Zoltán

Gól: Vaszilykiv (17., 30., 47, 54.), Koszta (9., 39., 64.) Sztolykó (34., 67., 76.), Illés (50., 57.), Osztroha (52., 68.), Balogh (56., 58.) Nagy (79.), Fráter (6.).

Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK 0-6.

Spartacus: Szabó - Spekker, Torresan, Nagy, Tamás, Kovács, Sipos, Szilágyi, Bukovinszki. Csere: Ágoston (kapus), Hatházi, Papp, Prodán, Hengsperger, Fodor, Heidinger, Sinka. Edző: Kovács István.

Gól: Pasajev (22., 72.), mester (30., 63.), Ködmön (64.), Szabó (76.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában