Fiatalok focija

2024.04.29. 09:55

Parádés kelenföldi fordítás Milán-gólokkal

A tizenkilenc évesek megyei derbijét a Várda LA már az első félidőben eldöntötte Tarpán.

Az U17-ben a vendég Honvéd (fehérben) mindhárom pontot megszerezte a Szpari ellen a stadion műfüvén

Fotó: Mán László

Megyei rangadót játszottak az U19-es fiú focibajnokság kiemelt csoportjában. A vendég Várda Labdarúgó Akadémia már az első félidőben eldöntötte a három pont sorosát Tarpán, igaz a hazaiak még kozmetikázni tudták az eredményt, de kikaptak. Ami a Várda LA többi csapatát illeti, az U17 Pakson, az U14 a Ferencváros vendégeként szenvedett vereséget, az U15 hazai pályán kapott ki a Honvédtól, míg a 14 évesek ikszeltek a vendég MTK együttesével. Az U13 és az U12 fiataljai viszont magabiztos győzelmekkel tértek haza Mezőkövesdről.

A Nyíregyháza Spartacus gárdái közül a 19 évesek ikszeltek a BVSC vendégeként, a 14 évesek viszont szintén a vasutasok ellen és ugyancsak idegenben nyertek. A harmadik fővárosban pályára lépő csapat az U15-ös volt. A 19. percben nagyon süllyedni látszott a Szpari-hajó, hiszen a hazaik már 3-0-ra vezettek. Szünet után aztán jött a nyíregyházi parádé, öt perc alatt háromszor is eredményesek voltak a mieink, sőt Majoros Milán második találata már a győzelmet jelentette. Az U13 és U12 diósgyőri vendégjátéka vereségekkel végződött. (Nyilatkozatok: kisvardafc.hu)


U19. Kiemelt csoport

Tarpa SC–Várda Labdarúgó Akadémia 2–3 (0–3)

Tarpa SC: Bukrejev (Hapon) - Záhijev (Stratan), Zajka (Palcsej), Horbatov, Lovcsikov, Doloh, Kolesnyik, Zakalik, Shved, Boldizsár, Burdika (Mihalcsuk). Edző: Volodimir Kulyk. 

Várda LA: Kovács – Biljusz (Veress), Tenkács, Kovács, Krucan (Borovszkij, Rózsa, Babics, Benko (Kobeljas), Racskó, Klinfinszkij (Kiricsenko), Scsadej (Puporka). Edző: Kornutjak Volodimir

Gól: Kolesnyik (69.), Doloh (77.), illetve Benko (4.), Scsadej (23.), Krucan (40.).

Kornutjak Volodimir: – Az első félidőben fegyelmezetten, a taktikai utasításokat maximálisan betartva magabiztos vezetésre tettünk szert. A második játékrészben sem volt gond a játékunkkal, csak két egyéni hiba miatt szorossá tettük a mérkőzést, melyet ennek ellenére megérdemelten nyertünk meg.

Következő meccs: Május 3., péntek, 13: Vasas-Tarpa. 14: Várda LA-Paks. 

Tarpán biztosan nyertek a várdaiak (pirosban)
Fotó: kisvardafc.hu.

U19. Alapcsoport

Budapesti VSC - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-0)

Spartacus: Sarkadi - Kárpátfalvi, Lakóczi (Turóczi), Asztalos (Pataki), Jakab, Takács, Lupsa (Zelicskovics), Ferenczi (Tóthszegi), Tóth N., Tóth M., Bakó. Edző: Gyurovics Zsolt, Kiss Gábor

Gól: Kovács (63.), illetve Tóthszegi (93.)

Következő meccs: Május 2., csütörtök, 13: Szpari-Kecskemét (Örökösföld)


U17. Kiemelt csoport

Paksi FC–Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (0–0)

Várda LA: Nagy – Szirenko, Mavrodij, Fedorov (Lics), Barati (Csáki), Prjamov (Levrinec), Veprik, Kozma, Molnár, Rudik (Vass), Csengeri (Milik). Edző: Belényesi Miklós

Gól: Kovács (67.), Perczel (72.), illetve Éger (öngól, 75.).

Belényesi Miklós: – Igazi taktikai csatát hozott az egész mérkőzés, bejött amivel készültünk. A pálya talaja borzasztó volt mindkét csapat számára, nem lehetett számolni a technikai hibákat, annyi volt belőlük. Ettől a játékvezetés sajnos sokkal rosszabb volt, furcsa szabályokat ismertünk meg Pakson. Az első gólt átlövésből kaptuk nagyon távolról, egyéni hiba kellett hozzá, hogy bejusson a kapunkba a lapos, félerős lövés. Utána viszont kapkodtunk, az ellenfél ezt kihasználta és egy kipattanó labdát bevágott a léc alá, gólra gólt szereztek nagyon hamar. Jól reagáltunk, szinte azonnal szépítettünk, és még volt ígéretes helyzetünk, de nem tudunk gólokat szerezni. Nem működik a tizenhatoson belüli támadás, ez mentális dolog, illetve egyéni képesség és készség, azt nem lehet tanítani, csak sémákat adni, a döntés a játékosé. Ezek a döntések fogják meghatározni, ki milyen osztályban tud majd játszani és érvényesülni!.

Követező meccs: Május 4., szombat, 13: Várda LA-Vasas.

Nyíregyháza Spartacus - Honvéd-MFA 0-3 (0-2)

Spartacus: Barancic- Dankó (Szalanics) Tran Ba, Molnár, Máté (Halász), Melich (Makó) Berezhnoi Bora-Hegedűs( Sós), Nagy, Bagoly (Sándorfi). Edző: Tudja Dávid.

Gól: Nagy (4.), Csákány (14.), Szelényi (81.).

Következő meccs: Május 4, szombat, 11: Újpest-Szpari.

 

 

U16. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–MTK Budapest 1–1 (1–1)

Várda LA: Mihajljuk – Horvát, Badari (Bobal), Bac, Király (Bíró), Buda (Erdős), Knisz (Zámbori, 86.), Fedor A., Jazsik, Amászta, Lupij. Edző: Csernijenko Ruszlan

Gól: Knisz (13.).

Csernijenko Ruszlan: – Nehéz mérkőzés volt számunkra, a küzdelem dominált a pályán. A védekezésünk stabil volt, az ellenfél mögötti területeket egyszer-egyszer kihasználtuk. Igazságos eredmény született.

KÖvetkező meccs: Május 4, szombat, 14: Győr-Várda LA.

 

U15. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Honvéd-MFA 1–2 (0–0)

Várda LA: Herc – Fidler (Kiss), Volvacs (Kedves), Fodor, Hodovanec, Gombkötő, Szarvas, Nagy, Szencsenkov, Birov (Oláh), Pilipjuk (Osztroha). Edző: Törtei Tamás.

Gól: Kiss (62.), illetve Varga (68.), Acsai (80.+3.).

Törtei Tamás: – Csak érdekességként gyorsan összeszámoltam, hogy eddig tíz pontot ajándékoztunk oda az ellenfeleinknek ebben a szezonban. Ez a mostani nagyon fájó. Az öltözőben percekig a légyzümmögést hallgattuk. Gratulálok a csapatnak a beletett munkához és az időnként tetszetős játékhoz.

Következő meccs: Május 25., szombat, 12: Várda LA-Vasas.

 


Alapcsoport

Kelen SC  - Nyíregyháza Spartacus 3-4 (3-0)

Spartacus: Dudás - Novák B. (Kosztyu K.), Kondor, Jeles, Majoros, Hatházi (Kiss), Juhász, Uray (Kranyik), Szenes, Király, Takács. Edző: Sándor Dávid.

Gól: Kondor (öngól, 4.), Varsányi (17., 19.), illetve Kosztyu K. (67.), Majoros (69., 82.), Király (72.).

Következő meccs: Május 18., szombat, 10: Szpari-Kaposvár (stadion)

Majoros Milán (kékben) két góllal járult hozzá a Szpari kelenföldi bravúrjához
Fotó: Mán László

 

U14. Kiemelt csoport

Ferencvárosi TC–Várda Labdarúgó Akadémia 3–1 (2–0)

Várda LA: Arutyin – Suba, Licz (Jurik), Gyarmati, Szitnik (Tiscsenko), Helmeczi, Peti (Simkiv), Hadházi (Dovbak), Kovbaszjuk (Száraz), Dzsatalov (Tkacs), Hizsnjak. Edző: Katona György

Gól: Horváth (20.), Taksonyi (36.), Bucsák (41.), illetve Dzsatalov (44.)

Katona György: – Nem tudom elmarasztalni a fiúkat, mert mindent megtettek. Jó, fejlesztő hatású mérkőzést játszottunk a Fradi elleni, de sajnos a fizikai mutatókban ismét alulmaradtunk. Ez az oka a vereségnek. Gratulálunk a hazaiaknak!

Következő meccs: Május 4., szombat, 11: Várda LA-DVTK:

Alapcsoport. Észak-kelet

Budapesti VSC - Nyíregyháza Spartacus 1-4 (1-2)

Spartacus: Szilva - Dankó, Nagy B., Villás (Papp), Varga (Czifra), Ferenc (Csáki), Túróczi (Anda), Gönczör, Császár, Gál, Kalló (Szász). Edző: Magyar Gábor.

Gól: Lloret (8.), illetve Nagy (10., 70.), Gönczör (35., 51.).

Következő meccs: Május 4., szombat, 12: Szpari-DEAC (stadion)

U13. Észak-kelet

Mezőkövesd Zsóry FC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–10

Várda LA: Halász– Grica, Szmilnjak, Kulik, Csendes, Sajtos, Paronai, Popovics, Orgován. Csere: Szvisztyunov (kapus), Skurak, Takács, Povhanics, Szpivák, Kapitány, Fedor, Edző: Oláh Levente

Gól: Kaló (40.), illetve Kulyk (14.), Szmillnjak (27., 71.), Povhanics (34., 42., 52., 54), Skurak (36.), Burai (öngól, 39.), Takács (57.).

Oláh Levente: – A mi akaratunk érvényesült, helyenként tetszetős játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak!

Következő meccs: Május 4., szombat, 9: Szpari-Várda LA (örökösföldi pálya)


Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 5-2

Spartacus: Varga B. (Cservenyák) - Száfta (Nagy Levente),Nagy B (Muskóczki), Kicsák, Jacsó(Balla), Oláh (Nagy Lóránt), Madura ( Ferenczi), Kenyeres (Hanusi)-Sallai M. Edző: Marcsek Zoltán.

Gól:Tóth (20.), Német (40.), Vigh (47.), Kapitány (53.), Oláh (54.), illetve Madura (15.), Sallai M. (76.).

Következő meccs: Május 4., szombat, 9: Szpari-Várda LA (örökösföldi pálya)


U12. Észak-kelet

Mezőkövesd Zsóry FC–Várda Labdarúgó Akadémia 0–11

Várda LA: Éles – Obsitos, Varga, Balogh, Németh , Sztolykó, Vaszilykiv, Nagy, Osztroha. Csere: Mészáros (kapus), Koszta, Beresnyák, Illés , Szabó, Fráter, Nagy. Edző: Baksa Zoltán

Gól: Sztolykó (7., 16., 46.), Németh (10., 75., 78.), Osztroha (12., 15), Obsitos (18.), Fráter (27.), Illés (66.).

Baksa Zoltán: – Ellenfelünktől azt kaptuk, amit vártunk, mélyen saját térfelükön védekeztek, a támadás lehetőségét teljesen feladták. Végig mi irányítottuk, lehetőségeink töredékét váltottuk csak gólra. Gratulálok a csapatnak!

Következő meccs: Május 4., szombat, 11: Szpari-Várda LA (örökösföldi pálya)


 Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus 5-0

Spartacus: Ágoston (Bukovinszki) - Torresan (Papp), Tamás, Spekker (Nagy), Kovács, Barta (Sipos), Hatházi (Fodor), Varga (Szabó), Czidor (Prodán). Edző: Majoros Ádám.

Gól: Mester (6., 10.), Séra (55., 79.), Szabó (63.).

Következő meccs: Május 4., szombat, 11: Szpari-Várda LA (örökösföldi pálya)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában