Ökölvívás, Kovács Richárd

2024.04.18. 12:30

Ricsi bízik a jó szereplésben

Nagy Lajos tanítványa örmény öklöző ellen kezd vasárnap.

Szon.hu

Fotó: MW-archív

Csütörtökön megkezdődött a belgrádi felnőtt Európa-bajnokság, amelyen hazánkat tizenegy női, valamint tíz férfi öklöző képviseli. A kontinenstornák történetében ez az első alkalom, hogy mindkét nem ugyanazon a helyszínen bokszolhat. 
A tavalyi Európa Játékokon a magyar csapat két bronzérmet szerzett, amely egyben olimpiai kvótákat is jelentett Párizsra. Az októberi Európa Kupán pedig szintén gyűjtött be érmeket a
magyar válogatott, így az elvárás természetesen most is az, hogy minél többen érjenek oda a végjátékba, az érmekért folyó csatákba.

– Nem akartok jóslásokba bocsátkozni. Mi, a magyar válogatott edzői stábjának tagjai reméljük, hogy srácaink kiadnak mindent magukból, mert ha ez sikerül, akkor bizakodhatunk jó eredményekben – fogalmazott Hamid Tangribergenov, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
Az olimpiára kvalifikált versenyzőink közül Kovács Richárd (63,5kg) is kötelek közé lép a szerb fővárosban. Szerdán elkészítették a kontinenstorna sorsolását, melynek értelmében Nagy Lajos tanítványa előnyerő és csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Vasárnap a nyolc közé jutásért Narek Hovhannisjan lesz az ellenfele, Ricsi az örmény bokszolóval eddig kétszer találkozott, az elsőt elveszítette, tavaly viszont a lengyelországi Európa Játékokon legyőzte riválisát.
Az NYVSC-Big Boxig könnyűsúlyú öklözője párizsi kvótájának tudatában jó felkészülési lehetőségként tekint a jövő vasárnapig tartó tornára.
– Bízom a jó szereplésben, hiszen az önbizalmat adhat a közelgő olimpiára. Nagyrészt már ismerem lehetséges párizsi ellenfeleimet, de még májusban lehet kvalifikációs helyet szerezni. Már figyeljük a leendő riválisokat, és szeretnék jól szerepelni Párizsban - mondta Kovács Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában