Helyi sport

2024.04.29. 20:38

Vereséggel is nagy bravúrt értek el a nyíregyházi futsalosok

Hétfő este folytatódott a futsal NB I. felsőházi rájátszása.

Ezúttal Gregory sem szerzett gólt

Fotó: Kohut Árpád/klub

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza fontos mérkőzést játszott a Kecskemét ellen, hiszen győzelemmel biztossá tehette, hogy negyedik helyen fejezze be a rájátszást és megküzdhessen a bronzéremért, míg a második kecskemétiek a döntőért harcolnak.

Már az első percekben mindkét gárda közel járt a gólhoz, az egyik oldalon Gagyi Sándor védett kétszer, a másikon a kapufa mentett Szabó Lajos lövésénél. Az adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, Pál Patrik vezetést szerzett csapatának. A nyíregyháziak ezt követően is meccsben voltak, támadtak az egyenlítésért, de Krajnyák Zsolt is a kapufát találta el.

Mezőnyjátékkal folytatódott a meccs, a félidő utolsó perceiben aztán a vendégek kíméletlenül megbüntettek minden hibát: Pál és Suscsák is egy az egyben megverte védőjét és növelte a különbséget (0–3).

A második játékrészt sokkal aktívabban indították a hazaiak, de Kovács Róbert is csak a kapufát találta el a félidő elején. A 25. percben a gól is megérkezett végre, lendületes játék végén Öreglaki Norbert szépített.

A hajrához közeledve növelte a nyomást a Stúdió, ám Rigó László bravúrokat mutatott be a kecskeméti kapuban. Lovas Norbert együttese rövid ideig megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal, amit hamar feladott, viszont négy négy ellen is dominált. Sajnos ez nem ért több gólt, a másik oldalon viszont vitatható körülmények között megszületett a negyedik találat, amivel eldőlt a meccs (1–4).

Noha a Nyíregyháza vereséget szenvedett, hétfő este a DEAC is kikapott, így biztossá vált, hogy a mieink negyedik helyen zárják a rájátszást és megküzdhetnek a bronzéremért!

Futsal: NB I., felsőházi rájátszás, 9. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–SG Kecskemét Futsal 1–4 (0–3)
Continental Aréna, v.: Zimonyi, Kiss (Ibriksz).
Nyíregyháza: Gagyi – Szabó L., Öreglaki, Gregory, Maneca. Csere: Petró, Gyulai, Krajnyák, Kovács R., Urr, Haburcsák, Lakatos, Kiss, Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Kecskemét: Rigó – Bíró, Pál, Suscsák, Tomics. Csere: Krajcsi, Hajnal, Bencsik, Kajtár, Haász, Fekete, Szabó J. Vezetőedző: Koós Károly.
Gól: Öreglaki (25.), illetve Pál (3., 14.), Suscsák (15.), Fekete (37.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában