Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.05.21. 13:28

Két év után visszatér a Fatumhoz Pintér Andrea

Ősztől ismét Fatum mezben láthatjuk Pintér Andreát (11).

Fotó: Sipeki Péter

Két év után visszatér Nyíregyházára Pintér Andrea. A válogatott center az elmúlt két szezont Békéscsabán töltötte, a következő idényt viszont már ismét a Fatum csapatánál kezdi meg.

Pintér Andrea 2019-ben igazolt Nyíregyházára Jászberényből, és 2022-ig volt a Fatum játékosa, bajnok és kupagyőztes is lett az együttessel. A BRSE-vel is számos érmet szerzett, a MEVZA-ban arany, a bajnokságban ezüst és bronzérmet, a Magyar Kupában két ezüstöt nyertek. Az elmúlt idényben ő blokkolt a legjobban az Extraligában, és 228 pontot szerzett.

Bízik a jó szereplésben

– Örülök, hogy újra Nyíregyházán játszhatok. Remélem a szurkolók támogatásával együtt szép eredményeket fogunk elérni az elkövetkező szezonokban – mondta Pintér Andrea. 

Pintér Andrea áprilisban szülővárosában, Jászberényben rangos elismerést vehetett át, megkapta a „Gerevich Aladár sport díja”, amit a „versenysportban elért kimagasló eredményeivel” érdemelt ki. Érkezésével Lászlop Alexandra mellett egy újabb válogatott centere lesz a Fatum-Nyíregyházának.

Adrian Chylinski egylete az elmúlt időszakban már bejelentette egy lengyel feladó, Paulina Zaborowska érkezését, valamint Asly Antivero, Farkas Gréta, Földi Boglárka, Lászlop Alexandra, Rufin-Martinez Lilián, Szabó Lili, Tolnai Janka, valamint Tóth Fruzsina szerződéshosszabbítását.

Mint ismert, a Fatum a hatodik helyen zárta a röplabda női Extraliga 2023-2024-es szezonját, miután az ötödik helyért zajló párharcban alul maradt az Újpesttel szemben. A Magyar Kupában pedig a negyedik helyen végzett a gárda, az Érden lejátszott bronzcsatában a Kaposvár egyletétől kapva ki.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában