Nyíregyháza

2022.10.19. 14:58

Borzalmas! Kitépett fülbevaló, elszakadt fülcimpa - Az utcán támadt az idős hölgyre Nyíregyházán

Gyorsított eljárásban ítélte 8 év fegyházbüntetésre a bíróság az idős asszony fülbevalóját kitépő férfit.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. október 19-én bíróság elé állítás keretében rablás bűntette miatt J.B. vádlottat 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a 86 éves sértett 2022. október 06-án délben nyíregyházi lakása előtt sepregetett. A vádlott észlelte az idős asszony fülében lévő arany ékszereket és elhatározta, hogy megszerzi azokat. A férfi ennek érdekében hátulról odalépett a sértetthez és megpróbálta kitépni füléből a fülbevalókat. Az egyik fülbevaló kikapcsolódott, így azt a vádlott el tudta venni. Ezután a másikat mindkét kezével rángatni kezdte. A sértett próbált védekezni, de erejéből fakadóan nem járt sikerrel. Végül a férfinak sikerült kitépnie a sértett füléből a másik fülbevalót is úgy, hogy elszakította az idős asszony fülcimpáját. A vádlott ezt követően a megszerzett ékszerekkel távozott a helyszínről.

A sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

A vádlott a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését és akként nyilatkozott, hogy megbánta tettét. A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott korábban már volt büntetve és jelenleg is van vele szemben folyamatban vagyon elleni bűncselekmény miatt másik büntetőeljárás.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be enyhébb büntetés kiszabása érdekében, így a jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Az ítélet kihirdetését követően a bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!