Nyíregyháza

2023.04.26. 14:55

Gabi azt kiabálta: segítség, nem látok, meghalok

Azok a tanúk elevenítették fel az eseményeket, akik elsőként értek a brutális tett helyszínére.

Lakatos Gabriellát a testvére kíséri a tárgyalásokra

Fotó: Sipeki Péter

– Gabicáék udvarán álltak, láttam, hogy Balázs – én így ismertem Gy. Attilát – átöleli a derekát, simogatja az arcát és hallottam, ahogy azt ismételgeti: életem, szerelmem. Hazamentünk, és egyszer csak bejött a húgom, s azt mondta, hogy Gabi segítségért kiabál. Elvettem anyától a telefonját, kirohantam és elkezdtem szaladni az úton. Hallottam, ahogy Gabi folyamatosan azt ismételgeti: segítség, nem látok, meghalok. Megálltam egy oszlopnál, és többször is odakiáltottam, azt kérdeztem, egyedül van-e. Közelebb mentem, de nem mertem megszólalni, annyira féltem. Akkor láttam csak meg őket, amikor a telefonon erősebb lett a fény: Gabi térdepelt, a két kezét a feje fölé emelte, előtte állt Attila. Ő nem szólt egy szót sem, csak nézett rám, majd elszaladt.

– Gabinak mind a két szeme ki volt esve: lelógtak az arcára. Rosszul lettem, és kiabáltam anyának, aki mögöttem futott, hogy ne jöjjön közelebb: féltem, hogy a látványtól elájul – ezt mesélte el a Nyíregyházi Törvényszéken a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás szerdai tárgyalásán Oláh Éva, aki elsőként ért oda Lakatos Gabriellához, amikor a vád szerint a korábbi élettársa fojtogatta és kinyomta a szemeit.  

Pánik, rosszullét

Gabriella unokahúga ott volt Évával a lakásban, amikor nem messze tőlük a brutális támadás történt. A fiatal lány is kiszaladt az utcára, de a segélykiáltásokat hallva annyira félt, hogy megállt, majd Gabi testvéréhez rohant.

Tanúként hallgatta meg dr. Bartha Andrea bíró Éva édesanyját is – az asszony Gabriella a rokona: a volt férje húga.

– Tavaly február 5-én este nyolc óra után valamivel bejött a nagyobbik lányom és azt mondta, olyan, mintha gyereksírást hallana. Éva és Szandi kirohantak, én kicsivel később mentem utánuk, mert elestem, ahogy a papucsomat próbáltam felvenni. A tűzcsapnál megálltam, és akkor hallottam, hogy Éva szól: ne menjek közelebb. De odamentem: Gabi széttárt kezekkel térdepelt, az arca véres volt. Megpróbáltuk felállítani, vagy előrébb vinni a fényre, de annyira nehéz volt, mintha egy több mázsás súly lett volna rajta. Megmondom őszintén, olyan pánikba estem, hogy eljöttem onnan. Utána hívtuk a mentőket és a rendőrséget, de akkor már nagyon sokan voltak az utcán. Mindenki kiabált, sikítozott – mesélte.

Csütörtökön további tanúkat hallgatnak ki. 

SZA  
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!