Kisvárda hírei

2011.02.08. 16:52

Fáklyás ünnepség Kisvárda főterén

<p>Kisvárda - A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt február 9-én ünnepli megalakulásának 90 éves évfordulóját.</p>

Ez alkalomból országszerte rengeteg önkéntes programmal készülnek alapszervezetek, bázisiskolák, bázisóvodák, megyei szervezetek. Az idei év az Önkéntesség Európai Éve, mely alkalomból kiemelten fontos az évforduló méltó megünneplése.

A  Polgármesteri Hivatal előtti téren, szerdán 16 órakor kezdődik az ifjúsági vöröskereszt 90. évfordulója alkalmából rendezendő megyei ünnepség Kisvárdán. A Szent László Katolikus Szakközépiskola Bázisiskolai Ifjúsági Vöröskereszteseinek kulturális műsora köszönti a megjelenteket. Az ünnepi köszöntőt Szarkéné Kövi Márta a Magyar Vöröskereszt Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei igazgatója mondja. A vöröskeresztes vezetők, ifjúsági vezetők és tanárelnökök köszöntő szavait követően olvassák fel a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Elnökének ez alkalomra kiadott ünnepi üzenetét. A város középiskoláiból, a záhonyi Kandó Kálmán Gimnázium Bázisiskolából érkező vöröskeresztes csapatok üzeneteket közvetítő szalagokat kötnek fel a zászlórúdra, „Az Emberiség Lángja – Magyar Vöröskereszt jubileumi év 2011.” és a „Gyújtsuk meg együtt az Emberiség Lángját!” jelszavak mellett.

Emberiesség lángja

Az egység jegyében minden megyében 17 órakor meggyújtják az Emberiesség lángját. Közben a bázisiskolákban a vöröskeresztes ifjúsági tagok video-üzeneteikben elmondhatják, hogy miért szeretnek az ifjúsági vöröskereszt tagjai, önkéntesei lenni, mit üzennek a következő generációinak, illetve mit gondolnak erről a jeles jubileumról. Ezt követően indul el a főteret körbeölelő utcákon a fáklyásmenet.

A programok alatt folyamatosan forró teát és az adományokba kapott péksüteményeket osztanak a vöröskeresztes ifjúsági önkéntesei, kaptuk a tájékoztatást Zolcsákné Józsi Erzsébet a városi és területi szervezet vezetőjétől.

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!