Kisvárda hírei

2013.04.12. 08:27

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Kisvárdán

Kisvárda - A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenysorozat kisvárdai fordulóját rendezték meg csütörtökön a katasztrófavédelmi kirendeltségen.

Kisvárda - A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenysorozat kisvárdai fordulóját rendezték meg csütörtökön a katasztrófavédelmi kirendeltségen. A körzethez tartozó kisvárdai és záhonyi járásból 14 csapat (12 általános iskola és 2 középiskola ) vett részt, települések szerint: Ajak, Anarcs, Dombrád, Gyulaháza-Nyírtass, Nyírkarász, Tornyospálca, Eperjeske, Tuzsér, Mándok, Záhony és Kisvárda csapatai. A 10 munkahelyen a csapatok érdekes feladatokat oldottak meg, például ADR veszélyességi bárcák felismerése, tűzoltási ismeretek, árvízvédelmi feladatok, szelektív hulladékgyűjtés, kerékpáros ügyességi és KRESZ feladatok, katasztrófavédelmi totó, tűzoltósági totó, vöröskeresztes ismeretek, túlélőcsomag összeállítás, navigáció. A verseny lebonyolításában segítettek a kisvárdai rendőrkapitányság és a kisvárdai mentőállomás szakemberei is.

Eredmények:

Középiskola ( záhonyi körzet )

1. Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium ( Záhony )

Középiskola ( kisvárdai körzet )

1. II. Rákóczi Ferenc Szakközép. és Szakiskola ( Kisvárda )

Általános iskola ( záhonyi körzet )

1. Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ( Záhony ), 2. Mándok ÁMK I. 3. Mándok ÁMK II.

Általános iskola ( kisvárdai körzet )

1. Dr. Kozma Pál Általános Iskola és Életfa Óvoda ( Gyulaháza-Nyírtass ), 2. Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvoda, Alapfokú Művészetoktatás és Könyvtár ( Anarcs ), 3. Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvoda, Alapfokú Művészetoktatás és Könyvtár ( Tornyospálca )

Az első helyezett csapatok képviselik a járásokat a megyei versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!