Kisvárda hírei

2013.09.04. 12:10

Bohócdoktorok „rendeltek” Kisvárdán

Kisvárda – A Felső–Szabolcsi Kórház gyermekosztályán, szeptember 3–án a kora délutáni órákban kezdték meg „rendelésüket” Kisvárdán a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai.

Kisvárda – A Felső–Szabolcsi Kórház gyermekosztályán, szeptember 3–án a kora délutáni órákban kezdték meg „rendelésüket” Kisvárdán a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai. A már több mint 17 éve működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai, a VIDOR Fesztivál keretében évek óta hagyományosan látogatást tesznek a kisvárdai kórház gyermekosztályán. A bohócdoktorok hatásköre a "vidámság–terápia".

Azon fáradoznak, hogy a kórházi létre kényszerített gyermekek számára elviselhetőbbé tegyék a hétköznapokat. Kórteremről kórteremre járnak, nyomukban nevetés. A több mint másfél évtizede alapított szervezet működésének filozófiája, hogy a jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a beteg gyógyulásához. Amikor egy gyerek mosolyog, már el is indult a gyógyulás útján, hiszen köztudott, hogy a nevetés olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.

A nevetés a legjobb gyógyír

Munkájuk a nagy felelősség mellett nagy népszerűséggel is jár: a gyerekek már alig várják, hogy a bohócdoktorok trükkjei, mutatványai és tréfái ismét ámulatba ejtsék, felvidítsák és megnevettessék őket, mert ne feledjük: a nevetés a legjobb gyógyír. Látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos, a helyi körülményekhez alkalmazkodó eszköztárukat is. Megpróbálják velük feledtetni a kórházi szorongásukat, fájdalmaikat.

A délutáni „rendelésen” Dr. Zúz Mara (Gerle Andrea) és Dr. Katyvasz (Tóth Zoltán László), mindketten a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészei, vidámságot, mosolyt és jókedvet teremtettek az osztályon tartózkodó gyerekek és a szülők számára. Ne feledjük: a nevetés a legjobb gyógyszer!

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!