Kisvárda hírei

2013.12.16. 10:35

Lobog a harmadik gyertyaláng

Kisvárda - Advent harmadik vasárnapján is több száz városlakó gyűlt össze Kisvárda főterén, hogy egy nagy családként részesei lehessenek a harmadik városi adventi gyertya meggyújtásának.

Kisvárda - Advent harmadik vasárnapján is több száz városlakó gyűlt össze Kisvárda főterén, hogy egy nagy családként részesei lehessenek a harmadik városi adventi gyertya meggyújtásának.A harmadik vasárnapra már igazi kavalkádos hangulat lepte el a sétáló utcát, hiszen kezdetét vette a IV: Karácsonyi Kavalkád vásári forgataga is: karácsonyi díszkivilágítás és hangulatos zene közepette – egyebek mellett – vásári, kézműves portékák, sült gesztenye, kenyérlángos, mézeskalács, rétesek, forralt bor és forró tea, sült hurka és kolbász várja az érdeklődőket. A karácsonyi vásár december 14-23-ig, 09.00 órától 22.00 óráig tart nyitva.

Maklári Balázs önkormányzati képviselő köszöntő beszédében tanulságos, megható történetet osztott meg a jelen lévőkkel, majd meggyújtotta a koszorú harmadik, rózsaszínű gyertyáját, mely az örömöt szimbolizálja.

Az egyházi és kulturális műsorban közreműködött a Református Egyház és a Református Általános Iskola és Gimnázium.

Forró teával és pogácsával kedveskedett a jelen lévőknek Kisvárda Város Önkormányzata és a Kistérségi Szociális Szolgálat.

December 22.-én, advent utolsó vasárnapján, 16.30-kor veszi kezdetét az ünnepi gyertyagyújtás. Közreműködik a Görögkatolikus Egyház és a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola. Köszöntő beszédet mond és az utolsó gyertyát meggyújtja dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, önkormányzati képviselő.

A gyertyagyújtás után, 17.00 órakor kántáló körmenettel zárul a kavalkádi programsorozat, melynek végállomásán, a görögkatolikus templom előtt, betlehemi játékkal működik közre a Görögkatolikus Egyház.

Készüljünk együtt az ünnepekre, töltsük együtt az adventet itthon, Kisvárdán!

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!