Kisvárda hírei

2014.05.17. 11:36

Húsba vágó orosz tilalom

Kisvárda - A Master Good cégcsoport nem kapott pontos tájékoztatást arról, hogy miért függesztették fel az exportengedélyüket.

Kisvárda - A Master Good cégcsoport nem kapott pontos tájékoztatást arról, hogy miért függesztették fel az exportengedélyüket. Május 14-étől átmenetileg megtiltotta bizonyos állati eredetű magyarországi termékek bevitelét Oroszországba az ottani állat- és növényegészségügyi felügyelet, a Roszszelhoznadzor. Az intézkedést az orosz hatóság nem indokolta, pusztán annyit tudattak: „az állati eredetű termékek magyarországi ellenőrzése eredményeként hozták meg korlátozó döntésüket”.

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport is érintett a szankcióban. Érdeklődésünkre az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz: „Cégünknek is komoly problémát okoz az exporttilalom. A Master Good havonta 150-200 tonna olyan csirkehúst adott el, ami orosz exportengedélyhez volt kötve. Tehát nem csak az oroszországi exportnál jelent ez gondot, hanem olyan országok esetén is, ahol a magyar baromfihús továbbfeldolgozása után Oroszországba értékesítették a terméket.

Egyelőre pontos tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy miért függesztették fel az exportengedélyünket. Azt gondoljuk – erre utal az is, hogy gyakorlatilag a teljes magyar húsipart felfüggesztették , hogy– a probléma nem az üzemekben volt. A mi üzemünk az orosznál jóval szigorúbb előírású vevők és országok (McDonald’s, Tesco, Japán, Dél-Korea stb.) által is elfogadott, auditált. Nagyon várjuk, hogy a helyzetet gyorsan orvosolják” – tájékoztatott a Master Good cégcsoport.

KM-LTL

További részletek a www.kelet.hu-n és a szombati Kelet-Magyarországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!