Kisvárda hírei

2014.08.02. 19:39

Családias ünnepség Kisvárdán

Kisvárda – A Kisvárdai Egészségügyi alapellátás Védőnői Szolgálata évek óta ünnepli az Anyatejes Táplálás Világnapját.

Kisvárda – A Kisvárdai Egészségügyi alapellátás Védőnői Szolgálata évek óta ünnepli az Anyatejes Táplálás Világnapját. Az idei évben, augusztus 1–én délelőtt az „Anyatejes Világnap” alkalmával rendezett ünnepségre –mintegy félszázan –édesanyák, leendő anyukák, nagymamák, természetesen gyerekeikkel, unokáikkal együtt, közösen ünnepeljenek a természet legnagyobb csodájának, az anyaság legdrágább kincsének, az élet kezdetett adónak, az anyatejnek a világnapját.

A városi Védőnői Szolgálat minden segítséget megad, a családlátogatások, a terhes tanácsadások alkalmával az édesanyáknak, külön hangsúlyozva a szoptatás előnyeit, s hogy hogyan gondoskodhatnak a folyamatos anyatejellátásról.

Előadás, termékismertető kötetlen beszélgetés

A Városi Egészségügyi Alapellátás első emeletén, a védőnői szolgálat szintjén megrendezett, családias ünnepségen Lukács Katalin intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Dévai Kamilla hat éves kislány versmondása szívdobogtató élmény volt, valamennyi résztvevő számára. Az anyatejes táplálás előnyeiről, annak élettani hatásáról, a gyermek és az édesanya bensőséges kapcsolatáról, Dr. Nagy Éva gyermekgyógyász szakorvos tartott előadást. Az előadásában saját anyai élményeivel, tapasztalataival mondta el az anyatejes táplálás előnyeit, az anyára és a gyermekre ható jótékonyságát.

Rácz Zsuzsanna a Wörwag Pharma Kft, területi képviselője mutatta be legújabb termékeiket, amelyek jól szolgálják az anyukák és gyermekeik mindennapi életének minőségét.

Játszóház és tombola

Az előadások és a kötetlen beszélgetések sem zavarták a hírtelen játszóházzá is alakult előteret, ahol az apróságok kedvükre, játszadoztak, ismerkedtek, barátkoztak.

A péntek délelőtt megtartott „házi” ünnepség a résztvevők kötetlen beszélgetésével fejeződött be. Az azt követő, immár évek óta hagyományos tombolasorsoláson több szerencsés anyuka és gyermek lelte örömét az ajándékoknak.

A rendezvény támogatóinak –tizenöt különböző szponzor–köszönhetően senki sem tért haza üres kézzel ezen a péntek délelőttön a védőnői szolgálat által megrendezett ünnepségről.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!