Kisvárda hírei

2014.10.21. 13:04

Felső-szabolcsi imitátorok a katasztrófavédelmi gyakorlaton

Hajdúszoboszló - Az elmúlt hétvégén Hajdúszoboszlón tartotta soros gyakorlatát a HUNOR Hivatásos Mentőszervezet, melyen felső-szabolcsi baleseti imitátorok is közreműködtek.

Hajdúszoboszló - Az elmúlt hétvégén Hajdúszoboszlón tartotta soros gyakorlatát a HUNOR Hivatásos Mentőszervezet, melyen felső-szabolcsi baleseti imitátorok is közreműködtek.

A 120 fő részvételével megtartott 36 órás terep- és törzsvezetési gyakorlaton külföldi csapatok, vöröskeresztes önkéntesek és egyetemisták vállaltak feladatot, hogy a hivatásos mentőszervezet harmadik bővítése során felvett állomány nemzeti gyakorlata eredményesen záruljon. Ezzel hazánk teljesítette azt a vállalást, amelyet még 2012-ben tett, vagyis hogy az idei év végéig megháromszorozza bevethető állománya létszámát.

A Vöröskereszt és a Magyar Imitációs Társaság szervezésében 36 órán keresztül folyamatos munkával 19 gyakorlott imitátor jelenítette meg a képzelt Hunoria lakosságát. Közülük Ágij Adrienn és Tancsik Róbert a záhonyi Dr. Béres József Kollégium, míg Bezzeg Rozália és Rozinka Renáta a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium képviseletében vett részt a rendezvényen. A két nap során a HUNOR-on kívül nemcsak két külföldi csapat és hazai egyetemisták dolgoztak a mentési feladatokon, de kivette részét a Magyar Vöröskereszt Központi Rendeltetésű Mentőszervezete is.

A gyakorlatot meglátogatta a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István, aki gratulált a szervezet mentőcsapatának szakszerű és összehangolt munkájához.

-Ágij Adrienn - Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!