Kisvárda hírei

2014.10.24. 15:27

Őszi szünet „nyújtja” a hosszú hétvégét

Nyíregyháza - A változatos programlehetőséget nyújtó wellness-szállodák megteltek ezekben a napokban.

Nyíregyháza - A változatos programlehetőséget nyújtó wellness-szállodák megteltek ezekben a napokban.

Országszerte telt házzal, közel százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a szállodák a hosszú hétvégén – derült ki a távirati iroda körképéből.

– A hasonló időszakokban jellemzően a belföldi vendégek vannak többségben. Közel tíz éve tart Magyarországon az a folyamat, hogy a változatos programlehetőséget nyújtó wellness-szállodák megtelnek az ünnepekre, hosszú hétvégékre. A SZÉP-kártya is jelentősen hozzájárul a kereslet élénkítéséhez. A fővárosi vagy városi szállodák iránt nem jellemző ilyenkor az erős érdeklődés – közölte Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A szállások foglaltsága 85 százalékos Miskolcon a hosszú hétvégére, de folyamatosan érkeznek még most is a foglalások. Lillafüred és Miskolctapolca nagy szállodáiban már hétfőn sem lehetett szobát találni, Miskolctapolcán átlagosan 80-90 százalékos a foglaltság. Hasonló a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megye más településein is.

Békés megyében csak elvétve lehet szabad szobát találni az október 23-i hosszú hétvégére, az érdeklődő turistáknak Gyulán és Békéscsabán már csak kollégiumi szálláshelyeket tudnak felajánlani. A megkeresett szállodák szerint ennek az oka, hogy a hosszú hétvége az idei évben egybeesik az országos hírű Csabai Kolbászfesztivállal, amelyre több tízezer látogatót várnak.

– Belföldi foglalás csak elvétve volt, de jó hír, hogy nagyon sok szálloda telt házas volt – újságolta Bicsérdy Rita a Nyíregyházán és Kisvárdán is felkereshető Sky Travel Utazási Iroda tulajdonosa. – Sokan használták ki a hosszú hétvégét.

Utasaink megelégedésére mindenkinek találtunk olyan szállást, ami a kedvükre való. Nálunk jellemzőbbek voltak a külföldi városlátogatások, illetve az őszi szünet miatt az egyhetes repülős utazásokra foglaltak a legtöbben. Egyiptom és Jordánia esetében a csodálatos élővilággal rendelkező Vörös-tenger vonzotta a legtöbb utast, mindemellett népszerű volt a török Riviéra és viszonylagos olcsósága miatt Tunézia is. Viszont már most voltak utasaink, akik a távoli egzotikus országokba utaztak, mint például a hófehér homokos tengerparti Maldiv-szigetek és Dominika. A közvetlen járat népszerűségének köszönhetően egyre több utasunk választja a varázslatos Dubai kikapcsolódást.

Nyíregyháza négycsillagos szállodáiban is telt ház várható, a gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdőn október utolsó hetére, az őszi iskolai szünet napjaira is közel százszázalékos a foglaltság.

– A hosszú hétvégére elsősorban a belföldi gyógyfürdős és wellness ajánlatokat keresték a nyíregyházi és immár a nyírbátori irodánkban – reagált Tóth Tamás, az IBUSZ kirendeltségvezetője. – A kelet-magyarországi fürdőhelyek közül kiemelkedett Hajdúszoboszló, Eger és Gyula. Sokan kerestek külföldi kikapcsolódási lehetőséget. Ők városnéző-körutas programokat kerestek. Róma, London, Szicília voltak a legkeresettebbek. Az őszi szünet miatt sokan egy kicsit „megnyújtották” a hosszú hétvégét, hogy a gyerekekkel együtt elutazzanak például Törökországba vagy Egyiptomba.

KM, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!