Kisvárda hírei

2014.12.13. 11:55

A pillanat művész(et)e

Pap - Cseke László először indult a fotós világversenyen, ahol szép eredményeket ért el.

Pap - Cseke László először indult a fotós világversenyen, ahol szép eredményeket ért el.

Egyetlen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei indulója volt az idei Metro Photo Challenge fotópályázatnak, Cseke László személyében. A 32 éves fiatalember tíz képet töltött fel a verseny honlapjára szülőfalujáról, Papról, melyek mindegyike bekerült az első ötvenbe, három kategóriában pedig az igen előkelő kilencedik, hetedik és ötödik helyen végeztek a fotói.

A nap fotója

– A magyar pályázók többsége Budapestről készült képekkel nevezett, kevés volt a vidéki téma, ezért is találtam ki azt, hogy csak Papról töltök fel fotókat. A pályázat lezárultáig arra biztattam az ismerőseimet Facebookon, hogy szavazzanak minden nap, és meg is tették, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Közben folyamatosan figyeltem a Metro Photo Challenge internetes oldalán a verseny alakulását. Izgalmas volt például, hogy amikor feltettem egy rendhagyó technikával készült képet a honlapra, annyian kattintottak rá néhány órán belül, hogy végül elnyerte a nap fotója díjat. Ez aztán megismétlődött egy kötetlenebb hangulatú, mosolygó mákgubókat ábrázoló kép feltöltése után is.

– Azzal tisztában voltam, hogy nem nyerhetem meg ezt a versenyt, de kíváncsi voltam, hogy meddig jutok el, és be kell vallanom, elégedett vagyok az eredménnyel – osztotta meg lapunkkal sikereit Cseke László, aki nyáron költözött haza Angliából, előtte a fővárosban dolgozott, jelenleg pedig községének hobbifotósa.

Kérdésünkre, hogy mikor vett először fényképezőgépet a kezébe, elmondta: már egészen fiatalon próbálta megörökíteni a megismételhetetlen pillanatokat. Először csak családi körben kattintgatott, akkor még analóg, filmes fényképezőgépekkel, de azok rendre akkor mentek tönkre, amikor a leginkább szükség lett volna rájuk.

Rövidtávú tervek

– Nagyon sok emlékem veszett így el, ezért amikor Budapestre költöztem, vettem magamnak egy kis kompakt digitális gépet – ennek már hét éve. Két esztendeje egy köztes megoldás után találtam rá arra, amit most használok. Ez egy belépő szintű profi gép – büszkélkedett László, aki azt is elárulta, hogy a jövőben szeretné professzionális szintre fejleszteni a tudását. A rövidtávú céljai között szerepel egy fővárosi fotós tanfolyam, ami januárban indul.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!