Kisvárda hírei

2015.04.21. 18:32

Órákon át oltották a nádastüzet - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Harminc hektár területen égett a nádas kedden későn délelőtt Nyírkarász külterületén, ahol a baktalórántházi, a kisvárdai és a nyírbátori hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A kettes kiemelt tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult, a tűzben senki nem sérült meg.

Kisvárda és Kékcse között húsz hektáron foltokban gyulladt meg a nádas egy természetvédelmi területen, ahol a tűz veszélyeztetett egy méhészetet és egy fácántelepet is, amelyek a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem sérültek meg. A kisvárdai, a záhonyi és a cigándi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat több órán keresztül küzdött a lángokkal, összesen huszonnégy tűzoltó több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be. Személyi sérülés nem történt.

Szennyvíz szállító tehergépkocsi villanyoszlopnak ütközött kedden reggel Nyíregyházán, Gerhátbokor és Rókabokor között, a balesetben senki nem sérült meg, de az oszlop az úttestre dőlt és a szolgáltatás helyreállításáig, négy órán keresztül tizenöt fogyasztó maradt áram nélkül. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és az útakadály megszüntetésén dolgoztak.

Kisteherautó csúszott árokba és fának ütközött kedden délben Nyíregyházán, a Kállói úton. Személyi sérülés nem történt. A járművet egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította, a helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Leszakadt nagyméretű faágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét kedden napközben Kisvárdán és Újfehértón, valamint Csengerben egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, ahonnan a veszélyes cserepeket a helyi önkormányzati tűzoltók távolították el.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!