Magyarország

2007.11.06. 18:48

Csak a drogfogyasztást ismerte el Segal

<p>Budapest, Miskolc - Segal tagadta, hogy bűnszervezet tagja lett volna és droggal üzletelt, nem tett vallomást.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

A VV-lakóként ismertté vált, miskolci illetőségű Segalt egy 18 vádlottas drogbűncselekmény harmadrendű vádlottjaként tegnap hallgatta ki a dr. Krecsnik Eldoróda vezette taláros testület a Fővárosi Bíróságon. A Segal előtt vallomást tevő másodrendű, egykori sztriptíztáncos nő visszavonta korábbi, a rendőrségen tett vallomását. Abban még terhelő tényeket mondott Segallal kapcsolatban, mi szerint látta, amikor a pótkerék átadása megtörtént, s látta azt a kamerás telefonnal készített felvételt is, amin a VV show egyik műsorvezetője kokaint szív fel mások társaságában.

Feltételezésre változtatott

Ám míg korábban határozottan állította ezeket, most arról beszélt, hogy csak feltételezései voltak, konkrét dologra nem emlékszik, s mondandóját félreértették a rendőrök. Nem akar mindenkit megvádolni, hogy bajuk legyen - fogalmazott. A pótkerék a periratban azonban nemcsak egy autókellékként szerepel, hanem abban csempészték be a drogot HollandiábólMagyarországra. A nő – aki egyébként szabadlábon védekezik – agyonlövésről és egy férfi elásásáról is beszélt az ügy kapcsán, mint akik azért haltak meg, mert átverték a kábítószer behozatalát irányító személyt. A tárgyalóteremben tegnap előadottak sokszor nehezen, sőt esetenként egyáltalán nem voltak érthetők, vagy értelmezhetők. A bíró kérdésére végül a mostani vallomását tartotta fenn, és visszavonta a korábbit.

A fogyasztást ismerte be

Segal kedden tehetett volna vallomást, de nem élt ezzel a lehetőséggel. Kijelentette, hogy az eljárás jelen szakaszában nem tesz vallomást. Ugyanakkor leszögezte, hogy nem volt bűnszervezet tagja, s nem csempészett drogot. A kábítószer-fogyasztást azonban beismerte. A tárgyalási szünetben dr. Kelemen Tamás, Segal ügyvédje érdeklődésünkre elmondta, hogy ügyfele felmentését reméli, mert amit nem követett el, azért nem bűnhődhet.

A tárgyalás további vádlottak kihallgatásával folytatódott....


 

Az előzmények
Több mint félmilliárdos drogüzlettel vádolták meg a perbefogottakat. Segalt 2005. májusában kommandósok fogták el egy budapesti áruház parkolójában, akkor 50 millió forint értűkű drogot foglaltak le a rendőrök. Elfogása után előzetes letartóztatásba helyzeték, de nemrégiben 9 millió forint óvadék ellenében elhagyhatta a zárkát, azóta házi őrizetben van. Segalt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaéléssel vádolták meg, amit az ügyészég szerint bűnszervezet tagjaként követte el. Amennyiben a taláros testület bűnösnek mondaná ki Segalt, akár életfogytiglani fegyházbüntetéssel is sújthatnák.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!