Magyarország

2008.05.01. 08:54

Újabb sofőrverés gyerekelütés után Sajóhídvégen

<p>Sajóhídvég - Fagylaltárus kocsi mögül lépett ki egy hat esztendős gyerek Sajóhídvégen, és az éppen akkor érkező autó elsodorta. Az apróság könnyű sérüléseket szenvedett el, mint ahogy a jármű sofőre és utasa is, miután a gyerek apja és segítői elkalapálták őket.</p>

Az „olaszliszka szindróma” óta után különös figyelmet kap minden olyan baleset, az országban, ahol kisgyereket ütnek el az utcán, majd a segítségül megálló autósokra támadnak a szülők, rokonok…

A legutóbbi ilyen sofőrveréses eset szerdán délután történt Sajóhídvégen, ahol a főkapitányság kommunikációs irodájától kapott tájékoztatása szerint egy fagylaltos kocsi mögül lépett ki a hat esztendős kisgyerek éppen akkor, amikor egy kisteherautó arra haladt. A gyereket súrlódásszerűen elsodorta a jármű. Az autó azonnal megállt és a sofőr, valamint utasa segíteni akart az apróságnak. Ekkor azonban a fagylaltos kocsi mögül előlépett a gyerek apja és négy segítője, akik nekiestek a gyanútlanul és jószándékúan megálló sofőrnek és utasának.

Az időközben értesített rendőrök nagyobb erővel vonultak a helyszínre. A gyerek apja a helyszínen volt, de az ütlegelésben résztvevő segítői kámforráváltak. A gyerek az elsodrás során csak könnyebben sérült meg. Az autósokra támadó szülőt őrizetbe vették és ellen garázdaság gyanúja miatt eljárást indítanak. Egyedné Novodonszki Éva, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa elmondta, hogy a rendfenntartás érdekében kivezényelt rendőrök a helyszínelés végig kint maradtak. A kedélyek hamar megnyugodtak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a baleset bekövetkezésének, az autós felelősségét feltáró vizsgálat mellett a szülői felelősséget is vizsgálja-e majd a hatóság. Azt, hogy miként léphetett ki az úttestre az érkező autó elé a gyerek, a vele lévő felnőtt vigyázott rá.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!