Magyarország

2010.07.22. 16:17

Előzetesbe kerül a Főtáv vezérigazgatója?

<p>A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit szerdán vett őrizetbe a rendőrség.</p>

Mint ismert, Kovács Lajos vezérigazgatót szerdán délután vették őrizetbe különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. A gyanú szerint Kovács Lajos a Főtáv vezérigazgatójaként a cég számára hátrányos szerződést kötött egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kiépítésekor. A feljelentés szerint a Főtáv több mint 180 millió forintos hátrányt szenvedett a szerződésnek köszönhetően.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a rendőrség még május 26-án rendelt el nyomozást az ügyben, egy magánszemély feljelentése után. E szerint a vezérigazgató megszegte vagyonkezelési kötelességét, amikor a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött.

A Főtáv vezérigazgatóját szerdán délután hallgatták ki, a fűtési rendszer kivitelezésért felelős férfit pedig egy nappal korábban. Vallomást tett, de a gyanúsítással szemben panaszt tett, ő szabadlábon védekezhet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!