Magyarország

2010.08.12. 16:36

BKV-ügyek - Szalainé házi őrizetben marad

<p>A Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította a BKV-ügyek egyik gyanúsítottjának, Szalainé Szilágyi Eleonórának a házi őrizetét. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a házi őrizet meghosszabbítását a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta, a PKKB pedig megalapozottnak tartotta azt.</p>

Az ügyben továbbra is folyamatban van a nyomozás, a Központi Nyomozó Főügyészség kiterjedt vizsgálatot folytat a nagy összegű végkielégítések és a különböző megbízási és vállalkozási szerződések ügyében. Számos tanút kell kihallgatni, amely hosszabb időt vesz igénybe. Az eljárás jelen szakaszában dr. Sz-né dr. Sz. Eleonóra részéről továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén összejátszik a gyanúsított társakkal, illetve a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy más módon veszélyeztetné az eljárás eredményességét.

Már három hónapja házi őrizetben

Szilágyiné Szalai Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőügyben. Szilágyiné előzetes letartóztatását 2010. január 9-én rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság, május negyedike óta házi őrizetben van.

A rendőrök 2010. január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 96 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatóját. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt Gazdagréti lakásából vitték el a rendőrök, számítógépét, iratait lefoglalták.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!