Magyarország

2010.08.24. 15:31

LMP: ne legyen kiemelt beruházás a King s City

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) azt kéri, hogy a kormány haladéktalanul helyezze hatályon kívül a sukorói beruházást kiemelt beruházássá nyilvánító kormányrendeletet, és a kiemelt beruházások meggyorsítására vonatkozó törvényt is.</p>

Schiffer szerint: miután kiderült, hogy Orbán Viktor is beszélt ősszel, a sukorói kaszinó beruházásban érdekelt befektetői kör képviselőivel, sajátos megvilágosításba került az a tény, hogy a kormányrendelet még mindig hatályban van. A Fidesz folyamatosan ostort csattogtat, és elszámoltatással fenyegeti azokat, aki részt vettek ennek a projektnek az előkészítésében, közben esze ágában sincs, hatályon kívül helyezni azt a kormányrendeletet, amely ezt a befektetői kört kedvezményezte- hangsúlyozta.

Nincs magyarázat a kormányrendeletre

Hozzátette: "úgy tűnik, hogy a Fidesznek az fáj, hogy ezeket a privilégiumokat nem a velük tárgyaló nagybefektetők kapják meg. Mint mondta: nincs más magyarázat arra, hogy ezt a kormányrendeletet, a mai napig hatályban tartják.

Az LMP feltételezi, hogy eddig nem futotta erre az Orbán-kormány idejéből, de ezt sem tartják helyesnek.

Schiffer András azt kérte, hogy a kormányrendelet és a törvény hatályon kívül helyezésével a nyugtassák meg azokat, akik reménykedtek a kormányváltásban, hogy ez a kormány a hazai kis- és középvállalkozókat kívánja támogatni és nem a multinacionális cégeket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!