Magyarország

2010.08.05. 13:46

Mesterházy és Schiffer nem lesz ott Schmitt beiktatásán - nol.hu

<p>Az MSZP és az LMP sem vesz részt Schmitt Pál köztársasági elnöki pénteki ünnepélyes beiktatásán. Az ellenzéki pártok azután döntöttek így, hogy csak csütörtökön délelőtt kaptak meghívást az eseményre.</p>

Bár a Jobbik is csak csütörtökön kapott meghívót, de ők képviseltetik magukat az eseményen - írja a nol.hu. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke nyaral, Schiffer András, az LMP elnöke pedig "arcátlanságnak", "alkotmányos modortalanságnak" ítélte, hogy azt követően küldték el a Sándor-palotából a meghívókat csütörtökök délelőtt az ellenzéki pártoknak, miután reggel megjelent egy hír arról, hogy az MSZP és az LMP nem kapott meghívást az elnöki beiktatásra.

Schiffer András hangsúlyozta: nem sértődöttségről van szó, de ahol nem szívesen látják az LMP-t, oda nem mennek. Azt is megjegyezte: mindez azt is meghatározza, hogyan viszonyul majd az LMP Schmitt Pál elnöki működéséhez.

Vona Gábor Jobbik elnök-frakcióvezető sem tartózkodik Magyarországon, de az ellenzéki párt mindenképpen képviseltetik magát a holnapi ünnepségen. A Jobbikot nem zavarja, hogy csak csütörtökön kaptak meghívást az eseményre. A pártot Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes képviseli a beiktatáson.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!