Magyarország

2010.10.07. 15:54

Az ügyészség indítványozta Geréb Ágnes előzetes letartóztatását

<p>A budapesti IX. kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba Geréb Ágnes szülészt. A nő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt nyomoznak.</p>

Az ügyészség álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, illetve tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítási eljárást megnehezítené. Az előzetes letartóztatásról a Pesti Központi Kerületi Bíróság dönt.

Vérzékeny a kismama

Geréb Ágnes ellen több eljárás is folyamatban van. Legutóbb kedden indult eljárás ellene, miután újra kellett éleszteni egy csecsemőt egy otthonszülés után Budapesten, az Alma utca egyik házában. Az újszülöttet és anyját is kórházba szállították. Azóta kiderült, hogy az otthonszülő kismama vérzékenységben szenvedett. Vérképéből, még a terhesség ideje alatt kiderült, hogy csökkent vérlemezke számmal rendelkezik.

Ennek egyik következménye a bő vérzés, amely életveszélyessé teheti a szülést. Ennek ellenére vállalta a nő, hogy kórházon kívül hozza világra gyermekét. Az újraélesztett gyermeket a Semmelweis Egyetem egyik gyermekklinikájára, anyját pedig a II. szülészeti klinikára szállították a mentők, ahonnan a Független Hírügynökség információja szerint a nő saját felelősségére szerdán távozott.

- Független Hírügynökség - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!