Magyarország

2010.10.04. 16:49

Részeg volt a vasárnap esti fegyveres fenyegetőző Újszászon

<p>Gázpisztollyal megfenyegette a választási győzelmet ünneplőket egy férfi Újszászon vasárnap. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi csak inni akart a kocsmában, nem tudta, hogy a vendéglátó helyen zártkörű rendezvény van. Politikai indíttatása nem volt a fenyegetésnek.</p>

A férfi egy zártkörű rendezvényen rántott fegyvert vasárnap éjjel egy kocsmában Újszászon - közölte Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.

Tájékoztatása szerint az 55 éves férfi inni tért be a kocsmába éjfél előtt, vélhetően nem tudta, hogy ott zártkörű rendezvény van, választási győzelmét ünnepelte a település polgármestere.

A férfi annyira részeg volt, hogy egy idő múlva arra kérték, távozzon, ekkor került elő egy fegyver, amivel fenyegetőzni kezdett. Szabó Zita elmondta, hogy az igazoltatáskor kiderült, hogy a fegyver egy gázriasztópisztoly, amelyet engedéllyel tartott magánál a fenyegetőző, bár arra nem tudott válaszolni, hogy miért vette elő, és mit akart azzal kezdeni. Szabó Zita hozzátette: a férfi annyira ittas volt, hogy valószínűleg nem fogta fel tettének súlyát, és nem volt politikai indíttatása a fenyegetésének. Ellene garázdaság miatt indult eljárás.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!