Magyarország

2010.10.12. 21:19

Szerdán tanítás az iszapkatasztrófát átélt gyerekeknek - RTL Híradó

<p>Szerda reggel 8-kor elkezdődik a tanítás az iszapkatasztrófát átélt gyerekeknek. Egy Devecserhez közeli település üres iskolaépületébe költöznek be.</p>

Az igazgató attól fél, hogy a szanaszét szóródott gyerekek nem tudnak bejutni az iskolába, sokan ugyanis messzi rokonoknál vannak. 50 óra feletti hiányzásnál viszont - a törvény szerint- megvonhatják a szülőktől a családi pótlékot - hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában. Szerda reggel 15 kilométerre Devecsertől, Somlószőlősben egy használaton kívüli iskolában kezdődik a tanítás. Tanulni azonban valószínűleg napokig nem fognak. A tanárok legfontosabb feladata ugyanis az, hogy megnyugtassák a gyerekeket és segítsenek feldolgozni a történteket. Erre pszichológusok készítették fel őket.

Az igazgató sok gyerekről azt sem tudja, pontosan hol lakik, és nem tudja, mit tegyen velük, ha nem tudnak bemenni tanulni. Mindenesetre felhívta a szülők figyelmét, hogyha 50 óránál többet hiányzik a gyerek, akkor a törvény szerint a település jegyzőjének kötelessége felfüggeszteni a családi pótlék kifizetését. Az oktatási államtitkárságnál az RTL Híradójának azt írták, hogy szerintük nyilvánvaló, hogy a környezeti katasztrófánál nem kell igazolni a hiányzásokat. Igaz, erre a törvény szövege nem tér ki és mivel nem akartak nyilatkozni, nem derült ki, hogy ez a türelmi időszak meddig tart.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!