Magyarország

2010.10.09. 09:29

VÖRÖSISZAP: Még nem kell kitelepíteni Devecsert, jelenleg felkészítik a lakosságot

<p>Egyelőre nincs szükség Devecser kitelepítésére, a településen jelenleg felkészítés zajlik, tájékoztatott Dobson Tibor, a helyszíni mentés szóvivője. Kolontáron körülbelül 800 embert érint a kitelepítés - tette hozzá.</p>

Kolontáron az emberek a kijelölt területeken gyülekeznek, ahonnan Volánbuszokkal szállítják el őket Ajkára. A tervek szerint közösségi szállásokon helyezik el őket, és akkor térhetnek majd vissza otthonaikba, ha a védelemhez szükséges munkálatok befejeződnek.

A kitelepítésről szombaton reggel döntött a helyszínen a védelmi bizottság, mivel az ajkai vörösiszap tározó tizes kazettájának északi fala tovább rongálódott.

A hatóságok felkészültek Devecser kitelepítésére is. A rendőrök gépkocsikkal járják a települést, és arra kérik az embereket, hogy készítsék össze a legszükségesebb holmikat. Devecseren még nincs szükség a kitelepítés elrendelésére, jelenleg a felkészítés zajlik - mondta el Dobson Tibor.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!