Magyarország

2010.11.05. 18:45

Éjféltől újra járható az M5-ös

<p>Pénteken éjféltől újra járható az M5-ös autópálya örkényi szakasza, ahol délelőtt egy daru megrongált egy felüljárót. Az AKA Alföld koncessziós Autópálya Zrt. esti tájékoztatása szerint a kora este lezárultak a helyszíni vizsgálatok a sérült hídnál és várhatóan éjfélre befejezik a veszélyhelyzet elhárítását célzó munkákat is.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, felüljárónak ment egy daru péntek délelőtt az M5-ös autópályán, Örkénynél. Az építmény megrongálódott, vasrudak, betondarabok állnak ki belőle, ezért a Pest felé vezető oldalt lezárták. A teherautó sofőrje az M5-ösön haladt, de nyitva hagyta a platón lévő darut, amely így Örkénynél nekiütközött egy mezőgazdasági felüljárónak. A szakemberek délelőtt azt állapították meg, hogy veszélyes az építmény alatt közlekedni, mivel az súlyosan megrongálódott, vasrudak, betondarabok állnak ki belőle.

Az autópálya üzemeltetőjének esti közleménye szerint lezárultak a helyszíni vizsgálatok a felüljárónál. A helyszínre érkezett hídszakértők alapos vizsgálatai alapján meghatározták, milyen munkákat kell elvégezni a vészhelyzet elhárítására. Ezeket a műveleteket várhatóan pénteken éjfélig befejezik. Az útszakaszt 100 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás mellett ekkor várhatóan megnyitják a forgalomnak. A sérült hidat viszont nem lehet használni addig, amíg ki nem cserélik a megrongálódott gerendát.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!